Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Huis, haard en maatschappij door house in jaren '90

Verslaafd aan housemuziek
Het functioneren in de maatschappij (school, werk, gezin) van housers wordt beïnvloed door de house. Dit met vaak vervelende gevolgen. Veel jongelui zijn verslaafd aan housemuziek en de housecultuur. Door veel hoofdtelefoons klinkt house. Soms schakelen ze uren achtereen hun gedachten uit door deze monotone hersenspoelende muziek.

Veranderingen in gedrag en karakterstructuur
Als gevolg van de house verandert ook hun gedrag en karakterstructuur. Veel klachten van ouders en leraren hebben ons al bereikt. Vaak veroorzaken housers problemen in de gezinnen waar ze uitkomen of haken af met hun studie. Ook klagen ze zelf dat ze in flink in de problemen geraakt zijn. Ze gaan heel anders leven, dat wil zeggen: alleen nog maar voor de party's. Al het andere verdwijnt naar de achtergrond. Hun enige vragen lijken te zijn: 'Hoe kom ik de dagen tussen de party's door?', 'Hoe financier ik mijn partybestaan?' (minimaal € 100 per week) en gelukkig voor toenemend aantal de vraag: 'Hoe kom ik hier uit?' Er is inmiddels een probleemgroep ontstaan. Wij vinden dat de invloed van de house op de psyche niet voldoende wordt onderkend.

Jongeren willen meer!
Men kan zich afvragen of houseparty's in disco's, dorpshuizen en dergelijke gevaarlijk zijn. We merken dat deze kleine party's vaak opstapplaatsen zijn naar de grotere festivals, die een magische aantrekkingskracht hebben. Op een gegeven moment willen de jongeren gewoon meer! De muziek is tenslotte al verslavend op zichzelf.