Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Nightmare in Rotterdam 2004

Zoals u natuurlijk weet organiseert Naar House bijna wekelijks evangelisatieacties bij houseparty's en geeft ook voorlichting over de gevaren van muziek. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de housemuziek en de scene gaan enkele mensen van Naar House dan ook regelmatig bij een feest naar binnen om een kijkje te nemen. Zo zijn we ook enkele maanden geleden een uurtje naar een harde houseparty in Rotterdam geweest met de naam Nightmare. Wat we daar gezien en gehoord hebben was weer schokkend. Wel vermelden we dat dit één van de hardere houseparty's was. Dit soort feesten lijkt de laatste tijd bij de jongeren weer aan populariteit te winnen.

De houseparty vond plaats in Rotterdam Ahoy waar zo'n 15.000 jongeren in één zaal aan het dansen waren. Voorin de zaal stonden drie kruizen van zeker iedere 10 meter hoog over de volle breedte van de zaal. Deze kruizen symboliseerden natuurlijk Golgotha.... In die kruizen werden videobeelden vertoond verband houdend met de naam van het feest: Nightmare (nachtmerrie). De DJ stond onder aan het middelste kruis zijn werk te doen. Op de randen van de kruizen waren zeer felle lampjes aangebracht die regelmatig knipperden. De kruizen trokken natuurlijk ieders aandacht wanneer dit gebeurde. De muziek was hard en agressief. We hoorden teksten die telkens werden herhaald waarvan de meest opvallende was: 'Christianity must die' (Christendom moet sterven). Boven in de zaal waren vier enorme hellehonden opgehangen die met grote klauwen naar de jongeren in de zaal grepen. Buiten de Ahoy waren diverse reclameborden waarop de jongeren werden uitgenodigd om ook naar andere harde housefeesten te komen. Deze feesten hebben namen als "Total Darkness" en "Hellraiser". Tot zover een korte en feitelijke impressie van wat we aantroffen.

Voor veel jongeren zijn party's als deze een uitlaatklep. Ze worden gedreven door de kick en de snelle bevrediging van deze wereld: de drugs, de seks, de muziek, de show, de beelden en ook de uitlaatklep. Veel jongeren lijken hun agressie te kunnen ontladen tijdens dergelijke houseparty's. In werkelijkheid worden de jongeren op zo'n moment volgegoten met nieuwe agressie en is het satan die ze probeert te binden. We begrijpen hun verlangens, maar ze zoeken de vervulling daarvan op een verkeerde plaats, in een leugen. De leugen dat het feest ze wat geeft en niet neemt. Het zal de jongeren niet geven wat ze zoeken: echte aanvaarding, echte geborgenheid, echte blijdschap, echte vrede, echte liefde. Veel jongeren zagen er moe uit, onder invloed en ze keken zeker niet vrolijk. Wij ervaarden de sfeer als hard, leeg en duister. Veel jongeren zien uit naar feesten als deze, maar velen worden er uiteindelijk een gevangene van. Satan komt om de rust, gezondheid, waardigheid, identiteit, het geld, de vrijheid en de waardevolle relaties te roven en te stelen van de jongeren. En uiteindelijk is hij uit op het leven van de jongeren.
Maar gelukkig gaat ook Gods liefde naar deze jongeren uit. Er is hoop voor hen en een hemelse boodschap. Het werkelijke kruis van Jezus Christus. Zoals de kruizen met slechte beelden op deze houseparty levensgroot voor de ogen van de jongeren stonden, willen wij het kruis van Jezus, met de liefde van de Vader hen voor ogen stellen. Dit in een intens verlangen en een diep gebed dat ze Jezus zullen vinden en in Hem ontvangen wat ze ten diepste zoeken: het Leven.