Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Richard: Jezus redt

Het verhaal van Richard Ruiter; Richard is 27 jaar oud, heeft een eigen bedrijf en hoopt binnenkort te gaan trouwen.

Ik heb een normale jeugd gehad met weinig problemen. Toen ik 11 jaar was is mijn broer overleden, maar ik heb zelf niet het idee dat dat een aanzet is geweest om in de housewereld te belanden. Het begon allemaal zo.

"Op mijn 14de ben ik via een neef in aanraking gekomen met drugs en house. Ik ging naar housefeesten en raakte steeds dieper in deze wereld verzeild. We gebruikten veel drugs en gingen feesten af door het hele land. We maakten van alles mee. Op een keer was er een behoorlijk racistische party en daar kwam een negerjongen naar toe. Deze knul werd door een aantal gabbers door een glazen pui heen geduwd, waarna ze het glas dat in zijn lichaam zat er verder intrapten.
Ook ging ik op een avond (ik was toen inmiddels 19 jaar) naar een feest in Groningen in de Martinihal. Er waren daar 30.000 mensen. Op die avond zijn er vier meisjes overleden aan de gevolgen van verkeerd drugsgebruik. Drie van deze meisjes heb ik dood neer zien vallen. Eerst besef je niet wat er aan de hand is totdat het tot de omgeving door begint te dringen dat er iets goed fout gaat. Wat mij beangstigde, was dat ik bij alle drie de meisjes een duistere gedaante zag staan die mij aankeek. Recht in mijn ogen. Hij keek me aan met een blik van: "Zie je dit? Dit is mijn macht"! De gedaante kwam zeer beklemmend, sterk, zelfbewust en pienter over. Nu geloof ik, dat God op dat moment wilde, dat ik zag wat en wie hier achter zat. Ik was totaal overstuur en verward en ben naar buiten gegaan.

Daar zag ik een rode bus met de tekst " Jezus redt" erop. Dat raakte mij zo dat ik op dat moment al een keus heb gemaakt. Ik ben de bus ingegaan en heb van een man een kopje thee gekregen. Ik dacht vanuit mijn Katholieke achtergrond een donderpreek te krijgen, maar dat was juist helemaal niet het geval. De man heeft met belangstelling naar mijn verhaal geluisterd.

Daarna wilde ik naar huis, maar mijn vrienden waren al verdwenen. Daar sta je dan, een flink eind van huis helemaal alleen. Ik had nog net genoeg geld om met het openbaar vervoer en een taxi naar huis te komen. In de taxi raakte ik met de chauffeur aan de praat. Ik vertelde de man wat er die nacht gebeurd was en die man vertelde op zijn beurt wat hij die nacht al had meegemaakt. Voordat hij mij namelijk naar het station bracht had hij de ouders van één van de dood neergevallen meisjes naar het ziekenhuis moeten brengen. De politie was bij deze mensen aan de deur gekomen met het bericht dat hun dochter was overleden aan de gevolgen van verkeerd drugsgebruik. Ze vertelde de politie echter dat hun dochter volgens hen boven lag te slapen, totdat ze er achter kwamen dat het bed van hun dochter leeg was. Weer werd ik met de dingen geconfronteerd die deze nacht waren gebeurd en ik geloof dat dat geen toeval was.

Na deze nacht ben ik gestopt met drugs en housen. Ik heb een andere baan gekregen, ben verhuisd en ben een nieuw leven begonnen. Ik kreeg een vriendin en mijn vriendin kwam op een gegeven moment met het verhaal dat ze meer met haar geloof wilde gaan doen. Ze verwachtte protest van mij maar ik vond het allemaal prima. We hadden een huishoudster nodig en dat was een echte christen. Ik vertelde haar mijn verhaal en we praatten over de Bijbel en Jezus. Mijn interesse werd steeds meer gewekt.

Hierna moest ik op een dag onverwacht voor mijn werk naar Groningen. Onderweg zag ik een wolkenpartij die zo in elkaar zat dat het heel erg op een kruis leek. Deze wolken bleef ik zien tot ik in Groningen aankwam. Ik moest na de afslag naar links en keek rechts. Daar zag ik opeens de Martinihal weer. Ik gooide mijn stuur om en kwam op het terrein van de Martinihal terecht, waar ik stopte. Ik stapte uit en stond op de plek waar ongeveer 7 jaar geleden de rode bus van Naar House stond. Recht boven mij was het kruis van wolken. Ik voelde een warme deken over me heen komen.Ik ging terug naar mijn auto en alle herinneringen kwamen weer boven. Maar nu was het anders. Ik kreeg uitleg over dingen en God liet me zien wat het doel met mijn leven was. Ik voelde me bevrijd. Ik ben als oud naar Groningen gegaan en ben vernieuwd teruggekomen. God zelf was het die zonder directe inbreng van mensen in mij aan het werk ging.

Ik wilde mijn verhaal doen bij jullie om jullie te bedanken en ook om voor mezelf dit hoofdstuk af te sluiten. Ik zie dit als een afronding van deze geschiedenis. Ik ben dankbaar voor alles wat ik nu heb. Mensen die echt van je houden en de eenheid die je ervaart onderling. In de wereld is dat wel wat anders!"