Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Ex-gabber: Don't miss this party!

Van een ex-houser kregen we een brief die hij aan zijn vrienden schreef nadat hij tot geloof was gekomen. In de taal van de jongeren zelf legt hij het evangelie aan hen uit. Hieronder letterlijke tekst van de brief…

"Er gaat een feest komen, beter dan het beste feest waar jij ooit bent geweest. Beter dan de beste houseparty die jij hebt meegemaakt. En dit feest gaat er komen, of jij dat nou gelooft of niet. En de locatie van dit feest zal op een plek zijn die jij niet kent. Nee, je wordt niet opgehaald met pendelbussen. Wanneer je sterven zult, zoals ieder mens vroeg of laat moet, dan zul je naar dit feest gaan, mits je voldoet aan de juiste dresscode en mits je een geldig toegangskaartje hebt!! Voldoe je niet aan deze eisen, dan zal de portier je zeker niet toelaten.

Dit geweldige feest zal zijn in de hemel. Deze aarde zoals hij nu is, zal niet altijd zo blijven. Gelukkig maar, want laten we eerlijk zijn, het is hier een aardig zooitje geworden. God heeft beloofd een nieuwe aarde en een nieuwe hemel te maken. Op dit feest zal alles echt en puur zijn, in tegenstelling tot de party’s die wij hier kennen. Drank, weed, xtc, coke, vette muziek, sex, enz. geven geen echte vrede. Eventjes lijkt het leuk, maar je blijft een leeg gevoel van binnen houden. Geloof me, ik weet waar ik over praat; ik heb het ook geprobeerd. Misschien ben jij wat minder extreem, maar laat me dan dit meteen zeggen: er is een leegte in de mens die alleen door God gevuld kan worden en niet door werk, geld, vrienden, familie, sport, ontspanning, televisie, muziek, avontuurlijke reizen. Alleen God kan je de “real thing” geven.

God is liefde en Hij stuurt niemand naar de hel. Het probleem is dat mensen daar zelf voor kiezen. God wil dat jij bij Hem zult komen op Zijn feest. Hij nodigt je van harte uit op dit feest, waar alles zo ongelooflijk tof zal zijn. Gerechtigheid, vrede, vreugde, blijdschap en liefde zal daar tot in alle eeuwigheid zijn. Geen tranen meer, geen oorlog, geen haat, geen problemen, geen pijn, verdriet of zorgen. Wie wil daar nou niet bij zijn?

Weet je wat mij goed doet? Dat dit feest voor eeuwig zal zijn. Ik herinner mij hoe ik vaak ’s ochtends vroeg, na een party, leeg en kapot en “naar de klote” weer naar huis liep, geconfronteerd met de realiteit van het leven. Het feest was weer over. Het was maar tijdelijk. Het had me niet echt bevredigd, ook al was het nog zo heftig en ook al had ik nog zo veel pillen geslikt. Maar dit feest in de hemel zal niet ophouden; het is de realiteit!

God heeft jou een vrije wil gegeven. Hij dwingt je niet om naar dit feest te komen. Maar Hij wil wel heel graag dat je komt. Jij kan kiezen, mooi hè? Je kan kiezen om te zeggen: “Ik geloof het niet. Ik kom niet. Hou toch op met die onzin. Dit is niet voor mij. Ik wil niets met God te maken hebben.” Dit kun je kiezen, maar ik raad het je niet aan. Want waar je in dit leven voor kiest, dat zul je later ook ontvangen. Dat is toch eerlijk, of niet? Dus als je kiest om in dit leven, zonder God te leven en niet voor Hem te kiezen, dan zul je na je dood ook krijgen waarvoor je koos. Een eeuwig leven zonder God. Afgescheiden van God. Immers…dat was jouw keuze. Je komt dan niet op Gods party. Maar je komt wel ergens anders… Als je kiest om niet in te gaan op de uitnodiging van God, dan zul je komen op een plaats buiten dit feest. Buiten de heerlijkheid en al het mooie wat bij God is. Deze plaats wordt ook wel de hel genoemd en is een realiteit. Hier is het niet zo gezellig. Het is hier zelfs zeer onaangenaam. Er is geween en pijn. Er is vuur. Het is een verschrikkelijke plaats. Deze plaats is van oorsprong trouwens niet gemaakt voor mensen, maar voor de duivel en zijn demonen. De duivel is een gevallen engel. Vroeger was hij in de hemel en was een goede engel. Hij heette toen geen satan, wat vijand betekent, maar hij heette “Lucifer”, wat lichtdrager betekent. Maar hij werd opstandig en rebelleerde tegen God. En zo werd hij samen met een aantal andere opstandige engelen uit de hemel geknikkerd. En sindsdien voert hij oorlog tegen God. En waar kan hij God het meest pijn mee doen? Door mensen die zo enorm kostbaar zijn in Gods ogen, te misleiden, te vernietigen. Satan probeert de mens van God af te houden. Hij probeert ook hen opstandig en ongehoorzaam te maken tegenover God. En vele mensen trappen erin. Vele mensen zijn geestelijk blind. En de duivel trekt deze ongehoorzame mensen met zich mee naar de plaats die voor hem is bereid: de hel. En je kunt je niet voorstellen hoeveel verdriet God heeft over hen die Zijn liefde afwijzen en richting deze plaats wandelen. Maar de mens heeft een vrije wil en kiest zelf en is daar verantwoordelijk voor. Ieder mens krijgt genoeg kansen om tot God terug te keren, God is rechtvaardig. Weet dit: als je voor Gods troon komt te staan, en je hebt Jezus niet geaccepteerd, dan heb je geen enkel excuus. Geen enkel.

Nou, als je kiest om wel op dit feest te komen, moet je voldoen aan de juiste dresscode en je moet een geldig kaartje hebben. Anders kom je er niet in. Het kaartje dat je nodig hebt om hier binnen te komen, is niet duur. Het is zelfs gratis. Het enige wat nodig is om zo’n toegangskaartje te verkrijgen, is geloof. Geloof in God de Vader, de Schepper van hemel en aarde, de God van alles wat leeft. Geloof in Zijn Zoon Jezus Christus. Geloof dat Jezus voor jouw zonden is gestorven aan het kruis. Geloof dat Hij is opgewekt uit de dood en leeft. Stel je vertrouwen op God, op de Here Jezus en je zult behouden worden. Geef Hem je leven. Kies voor Jezus. Nodig Hem uit in jouw leven. Aanvaard Zijn uitnodiging. Het kaartje is gratis. Hij wil het je geven. Het enige wat je hoeft te doen is het te geloven, het te aanvaarden en het te accepteren.

De dresscode is dat je een kleed van gerechtigheid aan moet hebben. Dit kleed kan alleen Jezus Christus je geven. Maar Jezus stierf in onze plaats, Hij nam de straf op zich die wij hadden verdiend. Zijn bloed vloeide voor onze ongerechtigheden, zoals haat, liefdeloosheid, egoïsme, leugens, goddeloosheid, moorden, stelen, jaloezie, arrogantie, hoogmoed, kwaaddoen, geldgierigheid, meer liefde voor genot dan voor God enz. enz.
Alleen door je vertrouwen op Jezus te stellen kun je vrijgesproken worden van het oordeel dat op ieder mens ligt. Als je Jezus aanvaardt, krijg je een kleed van gerechtigheid en alleen met dit kleed kom je binnen op het feest. Gods feest is in de hemel.

Denk niet dat dit zomaar een geinig briefje is. God roept jou heel persoonlijk om je leven in Zijn hand te leggen. Om tot Hem te komen. Hij wil je zoveel geven. Hij wil dat jij er ook bij bent, in de hemel, in Zijn eeuwige heerlijkheid, waar het zo prachtig zal zijn. Meer dan wat wij ons kunnen voorstellen. Think about it.

Don’t miss this party!!!!!"

Groeten van een ex-gabber

74