Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Ik luister niet naar de teksten..

Muziek is een combinatie van melodie, harmonie (samenklank) en ritme. In popmuziek speelt de stem hier ook een grote rol bij. Zij is de persoonlijke 'touch'. Maar muziek op zich is dus een geheel van meerdere factoren, waarvan de stem er maar één is. De rest is ook heel krachtig.

Ook al wordt de stem niet verstaan, de houding en de manier waarop dingen gezongen worden, straalt ook al heel veel uit van de boodschap van de artiest. Het bijzondere aan popmuziek is, dat het eigenlijk een totale levensstijl uitdrukt. Deze is voor iedereen zichtbaar en duidelijk. Denk maar eens aan de videoclips die bij bepaalde liedjes horen. De hele muziekcultuur legt op een indringende wijze een claim op de totale mens en moet uiteraard getoetst worden aan de bijbelse normen. Wanneer u dus niet bewust naar de muziek of de tekst luistert, is de kans groot dat u er toch door beïnvloed wordt.

Als u muziek alleen als achtergrond gebruikt, zou u uzelf misschien ook eens moeten afvragen welke functie muziek dan heeft. Is dit om de stilte te verdrijven? Waarom kunt u niet tegen stilte?

Tenslotte willen we u er nog voor waarschuwen dat het soms gebeurt dat er door de muziek heen, buiten uw weten om, godslasterlijke zinnen en woorden bij u naar binnen dringen, die vervloekingen zijn. Een voorbeeld hiervan op houseparty's zijn de "dis-you's". Dit zijn woorden die over de bezoekers worden uitgesproken en betekenissen hebben, als: onbekwaam maken, uitschakelen, kapot maken. Door deze vervloekingen bestaat de mogelijkheid dat u er in een bepaalde mate (onbewust) door gebonden wordt.