Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Drugs in house jaren '90

Veel housers gebruiken
Geen houseparty zonder harddrugs. Ze horen bij elkaar. Weinig jongeren kunnen zonder amfetaminen uren achter elkaar dansen op housemuziek. Al in 1993 verklaarde het hoofd narcotica van de Centrale Recherche Informatiedienst dat houseparty's de motor van het XTC?gebruik onder de jeugd zijn. Met een stel gezonde ogen valt al jaren waar te nemen dat op houseparty's en in de meeste grote housediscotheken veel bezoekers drugs gebruiken. Housers doen daar niet geheimzinnig over, ex?housers bevestigen het en artikelen in vooraanstaande tijdschriften onderschrijven het. Inmiddels treffen wij steeds meer jonge gebruikers op de party's aan.

Onwetendheid verpletterend
De onwetendheid van de Hoofdinspectie Volksgezondheid was dan ook verpletterend toen zij in 1994 verklaarde dat uit enquĂȘtes was gebleken dat 25% van de deelnemers aan houseparty's XTC gebruiken. Ook de regeringsnotitie 'Stadhuis en House' uit maart 1995 verbijsterde ons: 'Het merendeel der bezoekers gebruikt in het algemeen dergelijke middelen niet en anderzijds komt dit gebruik ook elders in het uitgaanscircuit voor'. Het eerste deel van deze constatering klopt niet. Het laatste deel gaat net zo scheef als de bewering dat als twintigjarigen in Assen door rood licht rijden wij dat ook aan veertienjarigen in Helmond moeten toestaan.

80% van de bezoekers van grote party's gebruikt harddrugs
Na veel vertraging werden in het najaar van 1997 de eerste resultaten van een uitgebreid overheidsonderzoek naar house in Nederland bekend gemaakt. Uit dat rapport 'XTC in Nederland' viel op te maken, dat tegen de 80% van de bezoekers van grote party's harddrugs gebruikt. De helft van die groep gebruikte daarbij cannabis (wiet en hasj) en ruim veertig procent ook nog eens alcohol.