Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Contact met geesten

Naast het verkopen van de ziel aan satan spreken verschillende bands openlijk over hun contact met geesten en hoe zij door die geesten beïnvloed en geïnspireerd worden tot het maken van liedjes.

Jimmy Page: Rituelen
Van Jimmy Page, gitarist bij Led Zeppelin, is bekend dat hij soms dagenlang in zijn kamer zat met de gordijnen dicht en kaarsen aan. Hij wachtte dan, met zijn gitaar in zijn handen, tot er ‘iets’ door zou komen. Ook op het podium voerde hij rituelen uit die bedoeld waren om geesten op te roepen.

AC/DC gitarist: Ik raak bezeten.
AC/DC gitarist Angus Young heeft gezegd dat hij bezeten is. De geest manifesteert zich als hij op het podium staat. Hij zegt: ”Tegen de tijd dat we halverwege het eerste nummer zijn, word ik door iemand overgenomen. Ik laat me meevoeren, ik raak bezeten als ik op het podium sta.”

Queen
De band Queen zingt over Beëlzebub, een bijbelse benaming voor satan, die een “demon voor hem heeft klaarstaan.”

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne: '(..) ik hoop niet dat het is wat ik denk... satan.'
Ozzy Osbourne, zanger van Black Sabbath, vermoedt dat hij wordt gebruikt als werktuig van satan en hij verklaart: ”Ik weet niet of ik wordt gebruikt als medium door een of andere vreemde kracht. Wat het ook moge zijn, ik hoop niet dat het is wat ik denk... satan.” De leven van Black Sabbath hebben verklaard dat ze hun bandnaam ontlenen aan een satanische geest die verscheen aan de bassist van de band, Geezer Butler. Dit gebeurde nadat hij zijn huis had zwart geschilderd en voorzien van omgekeerde kruizen en een afbeelding van satan.

Rolling Stones: Sympathy for the devil
De Rolling Stones werkten mee aan de film “Envocation of my demon brother” (vertaling: Aanroepen van mijn demonische broer), die reclame maakte voor Crowley’s satanisme. Ook speelden Mick Jagger en Keith Richards hier zelf in mee. Zij maakten albums met titels als “Their Satanic Majesties Request” (vertaling: Hun verzoek van de satanische majesteiten) en liedjes als “Sympathy for the devil”. (vertaling: Sympathie voor de duivel).

Beatles: wetenschappelijke mantra's
Beïnvloed door de Beatles, wendden miljoenen jongeren zich wereldwijd tot de goeroes uit het oosten. Goeroes als Maharishi Mahesh Yogi kregen een platform om hun mantra’s uit te delen alsof het snoep was. De hippie jeugd herhaalde deze mantra’s in de veronderstelling dat het iets wetenschappelijks was, terwijl ze in feite namen riepen van hindoegoden en demonen.