Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Jaren '90: Gabberhouse

Begin jaren ‘90 werd Nederland overspoeld met ritmische, elektronische klanken van een kwart maat met vaak meer dan 120 beats per minuut en een harde bass-lijn: de gabberhouse. Gabber Piet, DJ Jean en vele andere DJ’s namen veel jonge mannen en vrouwen mee naar een wereld waar ze ‘hun agressie kwijt konden’. In loodsen, zalencomplexen en later in professionele hallen was een duistere, demonische sfeer te vinden.

Gabberhouse
In die periode werd ook de uitgaansdrug XTC enorm populair. Sinds het ontstaan van housemuziek hoorde deze partydrug bij de scene. Onder invloed van veel alcohol, drugs, immoraliteit en harde agressieve muziek, werden grenzen van leven en dood overschreden. Party’s eindigden regelmatig met gewonden en zelfs doden, en bezoekers werden soms achtervolgd door demonische angsten en depressies.

Angst, paranoia, depressiviteit, stemmen in het hoofd
Voor de maatschappij was het in die tijd duidelijk: gabbermuziek is gevaarlijk voor de nieuwe generatie. Christelijk Nederland zag in de housescene duidelijk het werk van de duivel door demonische teksten als “The antichrist is coming” en “I am the black arrow of death”. Maar ook de namen van houseparty’s, house-DJ’s en afbeeldingen op flyers van demonen, de dood en de hel spraken voor zich. Veel jongeren veranderden totaal door de house en bijbehorende levensstijl. Ze kregen last van zaken als paranoia, depressiviteit, stemmen in hun hoofd, onverschilligheid, angst, eenzaamheid, gevoelloosheid enzovoort.

U treft hier informatie aan over de ervaringen die wij in het verleden hebben opgedaan met de housescene. Hieronder krijgt u een beeld van de problematiek.