Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Cyriel en Francy: Nog harder uit je dak

Hallo Housefreaks,
Ik schrijf deze brief om jullie te vertellen dat er nog iets is, waarvan je nog harder uit je dak kunt gaan. Nog harder; zul je denken, beter als house?? Ja, de liefde van Jezus
Iets blijvends.

Kijk morgen eens naar jezelf: wordt wakker: Je bent een wrak. Een hele nacht zwaar onder de XTC-coke-speed-LSD en weet ik nog al meer. Vier kilo lichter, je mond en tandvlees kapot van de coke, dan nog de dingen die in je lichaam zijn aangetast, je lever etc. Je denkt: "Hoe weet jij dat nu?" Nou wij (mijn vriend en ik) waren hetzelfde. Alleen nu is het anders, wat er met ons is gebeurd, zouden we graag aan je willen vertellen.

Zaterdag 27 aug 1993. Om 20:00 uur op weg naar A'dam de zoveelste Hellraiser. Met genoeg pillen en drank en de nodige jointjes in ons zak gingen we op weg. Bij aankomst stonden er mensen wat flyers uit te delen. Normaal gooiden we die gelijk weg. Maar m'n vriend vroeg me om ze te bewaren. Ik werd aangesproken over het geloof, God, Jezus en nog wat termen. "Ik geloof wel op mijn manier", zei ik nog tegen die vrouw. God, schepper van hemel en aarde, hoe komt ze erbij dacht ik. Er was een klap en toen was alles er ja toch?? Of niet. Mensen stammen af van de apen. Nou echt niet hoor!! Spring maar 1 miljoen keer van het dak, je wordt echt geen vogel (bij wijze van). We gingen naar binnen, de hal in. En toen gebeurde het. Mijn vriend kreeg een badtrip. Hij wilde naar buiten zo snel mogelijk. Maar je bent niet zomaar buiten tussen 22.000 mensen door. Eenmaal buiten werd hij opgevangen door 3 jongens en 1 meisje. Twee van die jongens kwamen uit Amerika. En ze vertelden dat God hun leven leidt. Na een gesprek van 4 ½ uur, gaf mijn vriend z'n leven aan Jezus. De badtrip was weg. Hij wilde naar huis.

In de loop van het jaar gingen we naar de kerk, bijbelstudie's etc., maar de duivel kwam terug in ons leven. We gingen weer opnieuw naar party's. Mijn vriend Cyriel was inmiddels verslaafd aan drank, drugs, etc. Heel onze relatie ging kapot. Toch waren er twee christenen die ons bleven steunen door dik en dun. En de hele kerk bad voor ons. Cyriel ging afkicken in A'dam. Na 10 dagen kwam hij terug. Hij kon het niet alleen. In januari 1995 legde hij zijn leven opnieuw in Gods handen. Hij kwam tot bekering, (ik was inmiddels al bekeerd). Jezus had ons vergeven. Zijn liefde en kracht voelden we gelijk. Hij raakte ons opnieuw aan. Cyriel ging opnieuw mee naar een andere gemeente, want we waren inmiddels verhuisd.
God hielp hem van de drank, drugs etc. Dat was geen makkelijke weg, maar wel de beste. Je kunt je 100 x voornemen "Dit is de laatste pil" of wat dan ook, maar zonder Zijn kracht kun je het niet volhouden.

Hebben wij nu een saai leven zul je denken ??
Nee man, we zijn inmiddels getrouwd. Na ons samen wonen zijn we uit elkaar gegaan. Niet omdat het niet ging in onze relatie, maar omdat God ons dat in ons hart legde. Op 16 juli 1995 zijn we getrouwd. God heeft een plan met ons leven, maar ik ben ervan overtuigd dat Hij dat ook met jou heeft.
We leven nu echt niet saai hoor. In tegendeel; onze vriendenkring is uitgebreid met nieuwe mensen die God ook hebben leren kennen op hun manier, want God wil iedereen zijn liefde geven, ook jou.
Veel "vrienden" hebben ons laten "vallen". We gingen niet meer mee naar house party's, geen drugs, geen drank, zelfs mijn hotpants en de house cd's gaven geen voldoening meer. In de wereld lijk je minder populair als je je leven leeft zoals God dat van ons verlangt.
Maar je wordt er zoveel rijker van. Je bent niet meer alleen. Alles kun je bij Hem kwijt. Hij zal je nooit verlaten.

Tenslotte wil ik je toch nog een tekst meegeven uit de Bijbel: Openbaringen 3:20 "Zie, Luister Ik klop op de deur, als iemand Mij hoort en de deur opendoet, zal Ik bij hem binnenkomen." Alsjeblieft, probeer eens bij jezelf om die deur te openen en Jezus naar binnen te laten wandelen. Het kost je niks, je wordt er niet slechter van, integendeel. Wij bidden er in ieder geval voor.

Groetjes Cyriel en Francy

P.S. God houdt van je!!!