Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Renaldo: Neem de blauwe pil

Hij kreeg een goede opvoeding, veel liefde en had een goede jeugd, maar ondanks dat alles raakte hij aan de drugs en zat vast in een schijnwereld vol drugs, misleiding en…house.

Ik had nog een kaartje voor “Nightmare”.
Renaldo is een opgeruimde en vriendelijke jongen van 28 jaar met een toekomstvisie: “Op een morgen wakker worden en vanuit je raampje de Here Jezus terug zien komen met de wolken.” Ooit was dit helemaal anders en hield hij zich niet bezig met God, maar met drugs en house. Het begon allemaal op de lagere school waar hij met klasgenoten joints uitprobeerde, maar die maakten hem alleen maar ziek. Hij was 15 en zat midden in de pubertijd, school ging niet en na een spijbelavontuur van drie maanden werd hij van de Mavo afgestuurd. Op de LTS mocht Renaldo zijn studie afmaken. Veel klasgenoten gebruikten speed, XTC en LSD, en zo maakte Renaldo kennis met harddrugs.

De eerste party
Het gaat steeds een stapje verder met Renaldo als hij ook met vrienden mee mag naar een houseparty in de Sporthallen van Heinenoord. Wat hij daar ziet is helemaal het einde. Een prachtige, professionele lasershow hypnotiseert hem en wat hij ziet vergeet hij zijn hele leven niet meer. “Overal lagen mensen op de grond met elkaar te knuffelen en raar te doen. Het leek wel alsof ze half dood waren, maar ze keken blij, dus dat moesten ze dan ook zijn toch? Het was een groot feest, iedereen deed aardig tegen elkaar. Alleen nu weet ik dat het door de drugs komt” vertelt Renaldo. “Op deze party’s vind je alles wat God verboden heeft. Als je naar zo’n houseparty gaat, kies je op hetzelfde moment tegen God. Er waren porno-acts die de menigte alleen maar wilder maakten. Daarnaast waren er danseressen en was er de muziek. Alles bij elkaar maakte dat ik meteen verkocht was! Ik was nooit gabber geweest maar na die keer ging alles anders. Ik kocht hardcore cd’s en ging iedere week naar minstens één party.”

House, een lifestyle
“Eigenlijk ben je de hele week met niets anders bezig dan met housemuziek en de dingen er om heen. De eerste dagen na een houseparty zijn zo erg dat je niet het besef hebt dat je nog leeft. Je bent niet aanspreekbaar en het voelt als een ware hel! Ik kon nooit uit mijn woorden komen, en concentreren was ook onmogelijk. Woensdag knapte je dan iets op en leefde je naar het nieuwe feestweekend toe. Je belde erover met je vrienden, kocht je drugs in en was bezig met je kaartjes. Eigenlijk beleefde je de vrijdag niet meer, maar was je zo gefocust op het feest van zaterdagnacht, dat je gewoon vergat wat je eigenlijk moest doen. Zaterdag liepen de spanningen dan zo hoog op dat je er gewoon krampen van kreeg. Wat zouden er voor acts zijn? Hoe professioneel zou de lasershow worden? En niet te vergeten….De drugs! Hoe zou het allemaal lopen?”

De “Jezus-bus”
Bij veel gabbers is de “Jezus-bus” een begrip op zich. “Mijn vrienden en ik besloten bij de bus naar binnen te gaan. Uiteindelijk bleven mijn vrienden buiten en ik ging naar binnen. Tijdens het gesprek wat ze daar met mij probeerden aan te knopen, sleurden mijn vrienden me weer mee en maakten de evangelisten belachelijk. Toch liepen we elke keer weer langs want het trok toch!” aldus Renaldo. “Later werd ik door een collega meegenomen naar de kerk. Toen ik binnenkwam dacht ik: “Wow, dit is echte vreugde en blijdschap!” De prediking en Gods Geest deden de rest en Renaldo gaf zijn leven aan de Heer. Toch ging het nog een keer fout. Ik had namelijk nog een kaartje voor “Nightmare” en ben daar toch nog naar toe gegaan. Na vier maanden ontwaakte ik als het ware uit een roes. Ik was op de party aan de cocaïne geraakt en het zelfs gaan roken. Toen ik een helder moment kreeg belde ik een afkickcentrum. Ik kon de andere dag al komen, dat was echt genade van God.”

De verloren zoon
"Daar in de kliniek hoorde ik vaak de naam “Naar House” vallen en herinnerde ik me de mensen die daar iedere nacht voor mij stonden om mij te redden. Ik werd geraakt en ging naar de kapel. Daar in de kapel knielde ik neer om mijn leven opnieuw toe te wijden aan de Heer. En Hij stond daar met open armen. Ik had me al voordat ik christen werd bezig gehouden met reiki. Maar deze vrede ging die vrede ver te boven. Dit was echt! Gods liefde reikt veel verder dan we ons beseffen. Op de party’s was het allemaal namaak, maar dit was echte vrede!”

Geopende ogen en oren
“Als je de Here Jezus hebt binnengelaten in je leven en je kijkt naar de housecultuur, dan zie je dat het allemaal één grote misleiding is. Dan gaan je ogen open en hoor je hoe fout het er aan toe gaat. Het is niet normaal dat iedereen met elkaar sex heeft of dat mensen ‘het’ in de bosjes staan te doen. Ken je de film “the Matrix”? In die film komt een fragment voor waarin gezegd word tegen een man: “Als je de blauwe pil neemt zie je hoe de wereld echt is. Maar als je de witte pil neemt, val je in slaap en zul je verder leven zonder je hier iets van te herinneren”. Zo is het ook met deze wereld. Ik daag de wereld uit: Neem die blauwe pil! Jezus is echt! Ik heb gestolen, drugs gebruikt, sex gehad met vrouwen en toen ik naar de Arbo-arts ging en ik in de spiegel keek, dacht ik bij mezelf: “Dit is echt niet goed, wat heb ik gedaan”. Ik dank God voor de kans die Hij mij gegeven heeft. Hij heeft dit voor iedereen die dit wil.”

Weer houseparty’s
“Toen ik in december klaar was met afkicken, ging ik op internet op zoek naar de stichting die mij iedere keer had proberen te bereiken. Zouden ze nog bestaan? Zou ik er wat kunnen betekenen? Toen ik hun site vond, heb ik een mailtje gestuurd met de vraag of ik mee mocht evangeliseren. Ik kreeg toestemming en nu ga ik mee met de bus. Ook ben ik één keer mee geweest om bij een houseparty mensen te waarschuwen, maar dat was geestelijk erg zwaar. Het was zo confronterend dat ik ervan geschrokken ben. Er was zo’n geestelijke strijd! Het was echt nog te heftig voor me. Het is verbijsterend om te zien dat jongeren als zombies de afgrond inlopen en wat erger is: dat ik daar ook tussen heb gelopen. Voorlopig wacht ik nog even met evangeliseren bij houseparty’s maar uiteindelijk wil ik daar wel mijn steentje bijdragen voor de Heer! Want Hij beloont zijn medewerkers goed!”

Toekomstvisie
“Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken met het evangelie. In deze wereld kun je nergens meer van op aan. Maar Jezus’ liefde is reëel. Daarbij wil ik strijden voor de Heer. Op mijn werk mag ik de DVD: ‘They sold their souls for Rock ’n Roll’ uitdelen. Mijn wens is dat ik die mensen daar mag bereiken. De reële boodschap van Naar House is strijden op het krachtigste terrein van de duivel. De media zijn enorme bolwerken om zonde toe te laten in je leven. Ik blijf verlangen naar meer van Gods leven in mijn werk. Ik brak met de muziek en gooide voor € 2200 aan muziek weg.”

Neem de blauwe pil!
“Mijn oproep is: Laat Jezus toe in je leven. Jezus laat je zien hoe de wereld werkelijk is. Ga die uitdaging aan en neem de blauwe pil. Ik heb het in alles gezocht om plezier en vrede in mijn leven te hebben, maar alleen Jezus kan het je geven. Onthoud het: Neem de blauwe pil!”