Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Ferry: hardcoremuziek was mijn lust en mijn leven

Mijn naam is Ferry van der Marel, ik ben 28 jaar en woon in Ooltgensplaat en ben opgegroeid in een niet-christelijk gezin. Vanaf mijn 14e ben ik begonnen met blowen en vanaf mijn 15e ben ik harddrugs gaan gebruiken. De hardcoremuziek was mijn lust en mijn leven en op mijn 16e ging ik naar mijn eerste houseparty. Jarenlang heb ik drugs gebruikt en ben ik naar houseparty's geweest in Nederland, België, Duitsland en Italië. Ik gebruikte voornamelijk speed en toen ik 21 was begon ik dagelijks te gebruiken. Soms was ik wel 5 nachten wakker en was ik overdag keihard aan het werk. Na het stuklopen van een relatie op mijn 22e ben ik nog meer gaan gebruiken en heb ik uiteindelijk hulp gezocht. Na een lange strijd ben ik toen 7 maanden van de drugs af geweest maar daarna ging het toch weer mis. Jaren gingen er voorbij en ik ging nog 1X per jaar naar een houseparty.

De laatste houseparty was Hardcore 4 Life in Rotterdam in 2009. Na de party stonden er mensen van Naar House en ben ik mee de bus in gegaan. Ik vond het wel interessant om die mensen over Jezus te horen vertellen maar had er nog niet zoveel mee. Toch is daar toen een zaadje geplant. Een tijdje later bekeerde een collega van me en ben ik een keer mee geweest naar een pinkstergemeente. Ik vond er niet zoveel aan, maar had toch het idee dat het me misschien zou kunnen helpen in mijn leven. Begin 2010 heb ik weer hulp gezocht voor mijn drugsprobleem in een zelfhulpgroep. In het begin ging het redelijk maar ik viel steeds weer terug. Een paar maanden later is één van de leiders van die groep een nieuwe groep begonnen maar nu werd het een christelijke hulpgroep. In het begin vond ik het maar niets, maar toch ben ik iedere week blijven gaan. Het ging steeds ietsje beter, maar toch ging het na een tijdje steeds weer fout.

Ik vroeg me af waar die God dan was, elke keer dat het toch weer fout ging. We lazen toen een stukje uit een boekje over “12 stappen naar een nieuw leven” en ik las over een “bewuste overgave”. Het kwam er op neer dat ik me aan God over moest geven en dat ik moest stoppen met “zelf proberen”. Ook werd me door dat stukje duidelijk dat ik eigenlijk 2 dingen wilde dienen: de drugs en God. Vanaf dat moment was het kwartje gevallen en ben ik gestopt. Dit is nu bijna een jaar geleden en het is een heel bijzonder jaar geweest. In maart dit jaar heb ik me laten dopen en mede daardoor is mijn geloofsleven en mijn relatie met God nog veel krachtiger geworden. God maakt vrij! Naast mijn drugsverslaving ben ik ook vrijgekomen van andere verslavingen: drinken, roken, overmatig eten, porno kijken en gamen. Dit alles door de kracht van Jezus in mijn leven.
Ik ben voor het eerst echt gelukkig en zou nooit meer zonder Hem willen of kunnen! Het is ook een groot verlangen om te groeien in mijn relatie met God en wil Hem heel graag gaan dienen.
Naar House is meerdere malen op mijn pad gekomen op verschillende manieren en ik ben er van overtuigd dat het de wil van God is dat ik mee ga evangeliseren bij houseparty's. Dit zodat ik mijn ervaring op die manier kan gaan gebruiken en kan gaan getuigen van wat God in mijn leven gedaan heeft. Binnenkort ga ik voor het eerst mee en daar kijk ik enorm naar uit.

Groeten van Ferry.