Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Aldrik: Ik ga voor mijn plezier naar die hel

Brief van een ex-houser
Mijn naam is Aldrik. Ik ben verslaafd aan housemuziek en wel aan de snelle soorten gabber en terror. Ik heb lichamelijke klachten door het gebruik van speed en XTC, ook blow ik regelmatig. Ik probeer even te omschrijven wat houseparty's voor mij betekenen.

Ik ga voor mijn plezier naar die hel
Ten eerste zijn houseparty's voor mij een hel en ga ik voor mijn plezier naar die hel. Als ik op een feest kom zijn de muziek, laser en strobo zo overdonderend, dat een normale conversatie niet meer mogelijk is. Je moet schreeuwen in iemands oor om verstaanbaar te blijven. In de gabberhouse zit een snelle beat van zo'n 200 per minuut. Op die beat gaat mijn hart dan ook bijna zo snel kloppen. En dan heb ik nog niets anders gedaan dan alleen voor de speakers staan. Als gevolg van die snelle beat ga je, voor je het zelf door hebt, dansen. Op de hoge bijtoontjes danst je geest, je ziel wordt door de duivel op een zilveren schotel gedragen.

God geeft je een eigen wil en satan ontneemt je die weer
De duivel schotelt alles heel mooi voor en voor je het weet zit je tot over je oren in de shit. Door de house had ik geen zin meer in mijn werk. Ik had ook geen zin meer om boodschappen te doen. Ik had nergens zin in, alleen in feesten en die werden steeds harder en sneller. Maar omdat je geest wordt beïnvloed van buitenaf, wordt je wil afgenomen. Ik zeg maar zo: 'God geeft een eigen wil en satan ontneemt je die weer.'

De volgende party zal zeker mijn dood zijn
Dit voorjaar in Heerenveen (1996) was er een houseparty genaamd 'Raveworld'. Daar had ik op den duur het gevoel dat mijn geest drie meter voor mij uit liep en alle psychische klappen opving en absorbeerde. Ik liep compleet doelloos rond, niet in staat om na te denken. Dat was één van mijn eerste grote raves. Ik heb er van december 1995 tot nu, augustus 1996, in totaal achttien feesten opzitten. Dat waren enorm dure maanden, elke maand zo'n driehonderd gulden in het rood. Maar nu moet er een eind aan komen want één ding weet ik wel: de volgende party zal zeker mijn dood zijn.

Mijn enige redding is Jezus Christus
Mijn enige redding is Jezus Christus, Hij heeft Zijn hand uitgestoken en ik heb die in alle ernst gegrepen, want ik wil er vanaf, ik wil van de demonen in mijn hoofd af, want ik word er gewoon stapelgek van! Ik moet van alles doen en als ik zelf wat wil wordt dat niet getolereerd, de stemmen overheersen mijn leven. Maar nu ga ik ervoor, ik ga voor Jezus. Hij is mijn Redder en dat is Hij ook voor veel andere gabbers, Want ik weet waar je in zit, ik ben daar ook geweest. Vertrouw op Jezus, Hij is er ook voor jou en zal je niet teleurstellen. .....

(De naam is fictief om privacy redenen.)