Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Conclusie van house jaren '90

Verblind
De organisatoren van party's en andere belanghebbenden doen net alsof er niets aan de hand is. De commercie overheerst nogal eens de moraal en de waarheid. Ook de beschuldigingen naar de media en andere kritische instanties zijn niet mis. Zo zou bijvoorbeeld de Evangelische Omroep toneelspelers ingehuurd en housers omgekocht hebben om in documentaires house zwart te kunnen maken. Een deel van de partybezoekers durft de feiten niet toe te geven. Zij willen of kunnen er niet uit. Anderen onderschatten het gevaar of missen geestelijk onderscheidingsvermogen: 'Satanisme is toch flauwekul, we geloven er niet in en doen er niet aan mee'. Zij denken dat je een witte jas in een kolenmijn kunt schoonhouden. De meesten zijn echter verblind.

Conclusie
Concluderend kan er gesproken worden van een (niet altijd bewust gewilde) cultuur met als ingrediƫnten onder andere house, drugs, trance, criminaliteit, satanische verschijnselen en New Age. Deze elementen duiken in steeds wisselende samenstellingen op. House heeft religieuze kenmerken en is gericht op geestelijke transformatie waarbij de christelijke normen en waarden het in het bijzonder moeten ontgelden.

Het kan zijn dat de anti-christelijke aspecten van het house-gebeuren u niet raken. Toch verwachten wij dat de hiervoor genoemde feiten u duidelijk de ernst van de house hebben getoond.