Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Jefta: Van gabberdome naar christendom

De twintigjarige Jefta Bijpost ging fanatiek op in de gabberscene. Zo fanatiek dat het bijna zijn einde betekende. Na een bijzondere ervaring kwam hij het afgelopen jaar tot bekering. Update magazine, een tijdschrift wat zich bezighoudt met verschillende stromingen binnen de housemuziek interviewde hem:

Van de dope naar de doop
Niets aan het uiterlijk van Jefta verraadt zijn draai van 180 graden; zijn Aussie’s hangen nog in volle glorie in de kast, zijn haar wordt nog steeds in een pril stadium geschoren en zijn twee oorringen draagt hij met trots. Onder zijn kale knar is daarentegen veel veranderd. Hij ging van de dope naar de doop.

Maar ondertussen ging het bergafwaarts met mij
“ Je moet goed bedenken dat mijn vrienden en ikzelf nooit hadden gedacht dat ik mij zou bekeren tot het christendom” benadrukt Jefta. “Ik was altijd eigenwijs en stond zeer sceptisch tegenover het geloof. Ik wilde er absoluut niets mee te maken hebben. Vanaf 1993 bezocht ik zo’n twee gabberparty’s per maand en organiseerde kleine party’s bij mij thuis. Ik verkocht XTC en speed, nodigde wat vrienden uit, de muziek op tien en het was gezellig. Maar ondertussen ging het bergafwaarts met mij.”

Toen kwam er een boodschap van God
“Afgelopen zomer had ik weer zo’n feestweekend. Helemaal kapot lag ik op zondagavond in bed en ik kon niet in slaap komen. Ik zat nog redelijk in een XTC-roes en ging op mijn bed liggen met een lekkere goa-trance op mijn koptelefoon. Ineens kreeg ik visioenen. Ik zag mijzelf in een enorme diepte vallen en mooie mensen in beesten veranderen. Enorm angstaanjagend. Toen kwam er een boodschap van God. Ik stond in een kamer en er kwam een brief binnen waaien. De brief was een uitnodiging om mijn leven aan God te geven. Er kwam een enorme rust over mij. Ik ervaarde het als een teken. Ik moest kiezen tussen stoppen of helemaal kapot gaan. Dat heeft de doorslag gegeven.”

Ik kon een nieuw leven beginnen
“Ik heb de dag daarna contact opgenomen met de stichting “Naar House”. Via via kende ik iemand bij die stichting, maar ik nam hen eerder absoluut niet serieus. Maar op dat moment had ik echt behoefte aan een gesprek over het geloof. Ik heb alles met iemand doorgepraat. Het is natuurlijk niet zo dat je vanaf dan christen bent en volgens de regels van Jezus leeft. Ik heb na deze ervaring nog een half jaar XTC gebruikt, de verslaving was erg sterk. Op een zeker moment besloot ik mij te laten dopen en dat heeft echt een ander mens van mij gemaakt. Ik voelde mij echt gewassen en kon een nieuw leven beginnen.”