Maak je muziekkeuze met God!

Ik luister niet naar de teksten..
Goede en slechte muziek?
Hoe kan ik muziek beoordelen?
Lees meer ..

Bus
Meer over jouw muziekkeuze
Sluiten

Over jouw muziekkeuze

Jaren '00: Dance

Na de gabberhouse
Aan het eind van het vorige millennium was de gabberhouse commercieel volledig uitgekleed en leek een snelle dood te sterven. Massaal maakten zowel jongeren als volwassenen de overstap naar ‘softere’ housestijlen als techno, mellow en trance, want veel houseliefhebbers konden niet meer tegen de kille en harde gabberjaren. Er moest een tijdperk van liefde, vrede en respect aanbreken. Dit is het Aquarius tijdperk uit de valse New Age-leer. Het verrotte imago van house veranderde in de vrolijke verzamelnaam ‘dance’.

Dance
De dance-scene ontwikkelde zich tot een professionele sector. In plaats van een kale, harde ruimte gevuld met gekleurde lampen en eenvormig uitziende dansende gabbers werden festivals en discotheken uitgerust met lasers, rookkanonnen, visuele projecties op grote schermen en extravagante dansende figuren. Het maakt niet uit welke leeftijd, kleur, achtergrond of seksuele geaardheid men heeft: iedereen is welkom. Opinieleiders, de media en ook veel christenen spreken enthousiast over deze populaire stroming. Ouderen sturen hun kinderen naar een festival of discotheek en gaan soms zelf ook nog naar een dance-evenement.

Dance: belangrijkste muziekstroming 21e eeuw
Volgens een rapport van onderzoeksbureau KPMG uit 2002 was de dance-scene uitgegroeid tot de belangrijkste muziekstroming van de 21e eeuw. Zo telde Nederland ruim 2,3 miljoen mensen tussen de 15 en 35 jaar die geïnteresseerd waren in de dance. Jaarlijks waren er minstens 15 dance-evenementen met meer dan 15.000 bezoekers.