Bij Jezus kom je Thuis!

Bus

Eerste evangelisatieactie's

Bellen
Gerard belde alle contacten die hij kon verzinnen en kreeg allerlei tips van die mensen. Op die manier werd de eerste actie gepland en kreeg hij gratis folders van een gemeente die gebruikt konden worden bij de party. De boekhouder belde om te vragen wie hij toch allemaal had gebeld. In één maand tijd was de rekening met f 1000,- gestegen.

Soldaten
Na voorbede te hebben gedaan in een kerk reden tachtig christenen vanuit allerlei verschillende denominaties in colonne naar de houseparty. "Als een leger soldaten van Jezus, de vijand tegemoet. Zo voelde het" zegt Gerard. Er werden bij de houseparty rode flyers uitgedeeld die Gerard gratis had gekregen van een gemeente. De jongeren toonden hun verbazing dat het over Jezus ging: "Krijg nou wat?! Dat gaat over Jezus!" Sommigen staken de folders in hun zak om ze de volgende dag te lezen, maar velen gooiden de folders op de grond. Vanaf de bushalte tot de ingang lag er een rood tapijt van flyers. Vanaf die tijd werden er ongeveer eens in de drie weken evangelisatieacties gehouden bij houseparty's.

Media
Gerard nam contact op met de EO en daamee kwam er in de media aandacht voor house, de party's en de scene. Meteen meldden er zich christenen vanuit het hele land aan om in actie te komen in hun eigen omgeving, waar ook party's werden gehouden. Er ontstonden spontaan werkgroepen die vanuit hun eigen woonplaats naar een houseparty reden om daar te evangeliseren.

SRV-wagen
In het prille begin werd er soms gebruik gemaakt van een SRV-wagen die al toeterend, glijdend en rokend naar de plaats van bestemming reed. Kort daarop waren wat zakenmensen bereid om het huren van een engelse rode dubbeldekker te sponsoren. Aan die dubbeldekker werden borden bevestigd: "Get saved by Jesus Chris". Er werden schijnwerpers gericht op de teksten. Vanuit de bus werden sinaasappels en komkommers uitgedeeld aan de housejongeren. Jongeren die het koud hadden konden een warme deken krijgen en soms moest er een ziekenauto gebeld worden.

Bus
Uiteindelijk kon er een eigen bus worden gekocht. Zo'n bus is een geweldig middel bij evangelisatieacties. Mensen kunnen apart genomen worden in de gebedsruimte bijvoorbeeld om eens rustig te kunnen bidden. Er is koffie en thee en warmte en er is altijd een voorraad folders en bijbels bij de hand.