Bij Jezus kom je Thuis!

Bus

Aanleiding van ontstaan

Zoon
Na vijf minuten in bed te hebben gelegen besloot Gerard eens te gaan kijken wat dat nu was, zo'n houseparty. Hij had een hele vervelende avond achter de rug. Zijn zoon ging deze nacht voor het eerst naar een houseparty in de Energiehallen in Rotterdam. Maar wat was dat nu eigenlijk? En wat deed zijn zoon daar? Zijn vaderhart drong hem er toe in de auto te stappen en naar de Energiehallen te rijden.

VIP
Daar aangekomen opende God alle deuren. Met zijn kaalgeschoren hoofd viel Gerard Grimbergen -die uiteindelijk door Gods genade het evangelisatiewerk bij houseparty's startte- niet op tussen alle gabbers die in de rij stonden om de party binnen te gaan, maar zijn leeftijd verraadde hem. Hij mocht van de organisator gratis met een Vip-kaart naar binnen toen deze hoorde dat hij op zoek was naar zijn zoon.

Schrikken
Met zijn VIP-kaart kon hij gemakkelijk alle hallen binnenkomen. Maar hoe vind je je zoon tussen 15.000 andere jongeren die zich heen en weer bewegen door een zaal zo groot als een voetbalveld? Het was bijna onmogelijk. Vastbesloten om hem te vinden begon Gerard zijn zoektocht. Wat hij ondertussen zag en hoorde was verschrikkelijk. Het oorverdovende lawaai van de muziek deed pijn aan zijn trommelvliezen. Er was nog geen geluidslimiet omdat de Tweede Kamer niet wist wat er zich afspeelde tijdens de houseparty's. Gerard zag jongeren helemaal in trance door de muziek; erotische videobeelden; jongeren die werkelijk niet meer wisten wat ze deden en nog veel meer wat hem verbijsterde. De EHBO ruimte was helemaal vol. Bij meisjes van 13, 14 jaar was een enorme angst van hun gezichten af te lezen. Gerard was vreselijk geschrokken. "Ik vroeg me af: Heer! wat gebeurt hier?".

Te laat
Met zijn winterjas viel hij ditmaal wel op tussen de gabbers, die niet erg veel aan hadden in een zaal waar het wel 35 of misschien zelfs 40 graden was. Een jongen vroeg hem wat hij hier deed en zei: "Meneer, kijk uit. Uw zoon glijdt de afgrond in." Deze woorden bleven steken."Maar" zegt Gerard "Ik was al te laat. Hij was hier al! Ik vond mijn zoon uiteindelijk. Zijn pupillen stonden wijd open. Ik wist niet dat hij drugs gebruikte, maar toen zag ik het meteen. Die nacht wist ik dat mijn zoon drugs gebruikte. Je mag best weten. Ik ben huilend naar huis gereden. En de Here zei, niet met een stem uit de hemel ofzo, maar je weet hoe dat gaat, in je hart: "Gerard, jij hebt mogen zien wat de satan hier doet. Maar niemand weet hier iets van. De regering niet, de media niet, de kerken niet. Wat ga jij hier aan doen?" Er is echt helemaal niks van mij bij dat ik uiteindelijk actie ben gaan ondernemen. God zorgde er voor dat ik naar die Energiehallen ging. Ik was met geen paard in bed te houden. Hij opende de deuren en Hij was het die uiteindelijk riep om hier iets aan te doen."