Bij Jezus kom je Thuis!

Lees hier meer over Stichting Naar House, het geloof in Jezus en over je muziekkeuze.

Hoe Arno Wels christen werd

Mijn naam is Arno Wels. Ik ben opgegroeid in het ideale gezinnetje en MOEST elke week mee naar de kerk, zo’n saaie, stijve kerk, niets voor mij! Ik zocht mijn vrienden dan ook zeker niet in dat wereldje. Ik leerde Goof kennen, hij was sterk en iedereen had ontzag voor hem, we werden de beste maatjes! Daardoor veranderde mijn hele leven! Ik was druk en goed gebekt, Goof was sterk en zag er goed uit en samen vormden we, met nog wat vrienden er omheen, een hecht clubje! Voor mijn gevoel had ik het echt gemaakt…

In die tijd gingen we veel stappen. Blowen, drinken en op jacht naar leuke meisjes. Niemand deed ons wat en we genoten respect in onze omgeving. Zonder het te beseffen werd er in de geestelijke wereld keihard gewerkt aan mijn ondergang, maar ondanks alles heeft God mij nooit echt verlaten. Na school ging ik verplicht in militaire dienst, waar alles alleen maar erger werd: Ik blowde elke avond en was altijd op stap. Tegen het einde van mijn diensttijd kwam meneertje XTC in m’n leven. Hij heeft, in negatieve zin, mijn leven echt veranderd: Ik was harder geworden. Omdat ik niet elke week stond te feesten besefte ik niet dat ik een soort part-time-junk geworden was. Ik had een goede baan met een goed salaris, en een junk is toch iemand zonder schoenen, verrotte kleding en één tand in z’n mond?

Ik begon te veranderen in Italië. Een vriend van me was daarheen verhuisd. Ik durf het bijna niet te zeggen maar na een avondje paddenstoelen eten leek het wel of ik schoenmaat 68 had en toen ben ik van een berghelling afgeduikeld. Ik brak daarbij allebei m’n armen, ik kon werkelijk niets meer. In die tijd las ik een bekeringsverhaal van iemand zoals ik en ben toen echt serieus over het leven gaan nadenken, wat ik nog nooit eerder had gedaan. Dit verhaal raakte me en deed me beseffen dat ik God nodig had. In mijn hart geloofde ik in God en besefte dat ik door mijn levensstijl niet bij Hem zou eindigen maar bij Zijn tegenstander. Voor eeuwig!!! Dat is me nogal wat.
Ik leerde een christenmeisje kennen en ging voor het eerst sinds 15 jaar weer mee naar de kerk. En meteen wist ik het, ik breek niet alleen m’n armen maar ook met al m'n vrienden en wil God weer in m'n leven hebben. Maar al snel kwam ik erachter dat ik dieper in dat wereldje zat dan ik dacht. Stoppen met blowen lukte minder goed dan ik had verwacht. Ik was immers bekeerd uit angst voor de duivel en niet uit liefde voor God! Ik las nauwelijks uit de bijbel en had geen relatie met God, voelde me echt alleen en in twee werelden. Achteraf denk ik wel eens dat God mij vanaf dat moment begon te vormen, want wie alleen is praat veel met God en er moest nog veel veranderen.

Mijn echte omslag begon toen ik structureel in de bijbel ging lezen. In de trein naar mijn werk lees ik elke morgen in het Nieuwe Testament, en de dag sluit ik af met het Oude Testament. Ik kreeg een christelijk vriendinnetje die me leerde dat je een relatie met God kan hebben! Ook al is die verkering weer uitgegaan, het heeft mij veranderd, door haar durfde in nu eindelijk over mijn geloof te praten. Ik besloot toen ook mezelf te laten dopen.

Maar dan begint de zoektocht naar hoe je je leven verder gaat indelen met God, je gaat je identiteit in Jezus vormen. En het is dan heel mooi om te ervaren dat God dan ook echt in je leven komt. Ik evangeliseer nu ruim een jaar bij feesten en vertel de stappende jongeren dat er een God is die van hen houdt en dat doe ik met veel plezier! Het leven met God is één groot avontuur! Hij heeft mijn hele leven veranderd! Ik ben zeker niet perfect in veel dingen, maar ik heb nu wel een relatie met Jezus!