Bij Jezus kom je Thuis!

Lees hier meer over Stichting Naar House, het geloof in Jezus en over je muziekkeuze.

23-7-2018 Campagne Texel 2018

Zoals je misschien al weet gaan wij van 3 tot en met 10 augustus een week lang evangeliseren op Texel! Hier gaan wij samen met een groep andere evangelisten de jongeren over Jezus vertellen in het uitgaansleven van Texel. Dit jaar is dit een samenwerking tussen Stichting Naar House en Beach Mission.

Bij zo’n evangelisatieweek is gebed ontzettend belangrijk. Naast ons eigen gebed willen wij jou vragen om voor de actie en de mensen daar te bidden. Hier wordt een gebedsbrief voor gemaakt. Wil je deze ontvangen? Stuur dan een mailtje naar wilco@naarhouse.nl.

Natuurlijk zijn er met zo’n evangelisatieweek aardig wat kosten gemoeid. Wil je de campagne steunen met een donatie? Dan kan dit op de rekening, gegevens: Stichting Naar House IBAN: NL50 INGB 0007232895 o.v.v.: Evangelisatiecampagne Texel.

Wij hopen dat je ons met gebed en/of een gift wilt steunen met dit werk in de evangelisatieweek op Texel.

13-9-2017 Gebedsavond en afscheid John en Marion

Woensdag 13 september waren veel betrokkenen van Naar House bijeen bij Kwekerij Mostert Nieuwerkerk om daar met elkaar te bidden. John en Marion zijn die avond ook langs geweest en met elkaar hebben wij over en weer afscheid genomen in goede harmonie.

Wij zijn John en Marion heel dankbaar voor al hun inspanningen die zij al die jaren verleend hebben voor Naar House. Wij wensen hun Gods zegen en Wijsheid toe.

21-12-2016 Campagne Renesse 2017

Evangelisatiecampagne 2017

Campagne voeren in Renesse doen we al geruime tijd, er zijn verschillende evangelisten die hun vakantie hiervoor op offeren. we vragen dan van u een FINANCIËLE STEUN. Dit kunt u doen door naar de website van Naar House te gaan en daar aangeeft dat u ons financieel wilt steunen (graag o.v.v. campagne Renesse 2017) http://www.naarhouse.nl/naar-house/steun-ons-financieel.html

We hebben een prachtige partytent waarop in verschillende talen het evangelie geschreven staat. We serveren gratis koffie, thee en pannenkoeken. Het centrum van Renesse wordt bevolkt door duizenden jongelui. We staan op een strategisch punt; mensen die geld willen pinnen komen langs onze tent. Overdag zoeken we de jongelui op het strand op of op de campings. De hele avond door zien we tientallen jonge mensen rondom de tent. Omdat het vakantie is hebben ze alle tijd. Iedere keer weer staan we versteld van de openheid. Eigenlijk praten wij over dingen waar ze allemaal naar verlangen maar ze durven vaak niet. Ondanks de drukte ontmoeten we veel eenzaamheid, pijn, verdriet en vragen. Er is veel onwetendheid. Velen denken dat dopen, communie en vormsel een garantie voor de hemel zijn. We mogen vaak het evangelie uitleggen en met mensen bidden. Vaak heb je een heel groepje om je heen staan en de gesprekken duren best lang. We mogen vaak afsluiten met een gebed en we ontvangen veel respect en waardering. Enkelen denken er anders over en laten dat weten door krachtig te vloeken. Desondanks gebeuren hier prachtige dingen. We ervaren de kracht van God als we Zijn Woord spreken

U kunt ons helpen!

Om dit te kunnen doen, vragen we om uw steun. U kunt ons op twee manieren helpen:

1. Allereerst willen we u vragen ons te steunen met gebed. De campagne vindt plaats van 28 juli t/m 04 augustus 2017.

2. Misschien kunt u zelf niet mee als evangelist, maar wilt u er dan eens over nadenken om ons financieel te steunen!? De evangelisten die op campagne gaan, geven een week van hun eigen vakantie op om te gaan evangeliseren. Nu moeten ze ook nog zelf voor de campagne betalen. Maar eigenlijk hopen we dat als we genoeg financiële hulp krijgen, we de kosten van de campagne kunnen betalen, zodat de evangelisten zelf ook niet nog eens hoeven te betalen, maar dat ze hierin ondersteund kunnen worden. Alle beetjes helpen en zijn meer dan welkom! Het zou dus fijn zijn als u ons wilt steunen met een financiële bijdrage. Dit kunt u doen door naar de website van Naar House te gaan en daar aangeeft dat u ons financieel wilt steunen (graag o.v.v. campagne Renesse 2017) http://www.naarhouse.nl/naar-house/steun-ons-financieel.html

Door uw steun in gebed en financiën helpt u mee om het evangelie onder de jongeren in Renesse te brengen en daar zijn we heel dankbaar voor!

22-9-2016 Nieuwe werkgroep Amsterdam

Hallo Amsterdam Leidseplein is een feit, we komen daar al vanaf SEP16 en hebben mooie momenten mee mogen maken. we staan er zonder bus en er zijn al verschillende evangelisten mee gekomen. we hopen op uitbreiding van evangelisten uit verschillende kerken uit Amsterdam.

Bid u ook mee voor team Amsterdam? Het is een klein team op dit moment en we hebben zeker meer arbeiders nodig.
Wilt u ook meebidden dat het aankomende seizoen een vruchtbaar seizoen word voor Team Amsterdam?
Alvast bedankt! PS: Woont u of kent u mensen in of rondom Amsterdam (straal van 25km) en wilt u of uw bekenden meedoen?

Schroom dan niet om contact met Naar House op te nemen! info@naarhouse.nl of bel naar John Sittrop 0646767749

30-6-2014 "Op aantallen gerichte evangelisten corrigeer ik"

Naar House viert 20-jarig bestaan"Op een kistje staan en roepen: 'Je bent een zondaar', is niet zoals wij als Naar House evangelisatie voor ogen hebben. God moet mensen op ons pad brengen. Dat is de focus." Onlangs vierde evangelisatiestichting Naar House haar 20-jarig bestaan. CIP.nl sprak met voorzitter John Sittrop (links op de foto). Hij hecht veel waarde aan kwalitatief evangelisatiewerk. Liever 4 evangelisatiebussen en toegeruste evangelisten, dan 100 bussen en niet-toegeruste evangelisten.

In de 20 jaar dat Naar House bestaat, is de stichting volwassen en stabiel geworden. Een voorbeeld daarvan is een professionelere omgang met de pers, zodat er geen 'spookverhalen' in media verschijnen. Wat is het geheim van het succes van Naar House? "Jezus," antwoordt John resoluut. "Als we de opdracht van Jezus uitvoeren, kan het niet anders dan dat dit uitwerking heeft. Dat merk ik aan de reacties van mensen. Zij worden nieuwsgierig en willen meer weten. Soms kunnen we ze zelfs doorverwijzen. Want een evangelist is iemand anders dan een nazorg-medewerker. Relaties opbouwen vinden wij erg belangrijk."

Geestelijke voorbereiding
Bovendien onderstreept de voorzitter van Naar House het belang van gebed en bijbelstudie voordat op straat het Evangelie wordt verspreid. "Zo zorgen we ervoor dat we geestelijk goed voorbereid op pad gaan. Als je ervoor kiest om te evangeliseren, is er geestelijke strijd aanwezig. Dat is dus geen strijd tussen mensen, maar een strijd in de hemelse gewesten. Die ervaar je als evangelist. Zo ben je geneigd om door allerlei redenen thuis te blijven, maar ik heb in de loop der jaren geleerd om er 'gewoon' op uit te gaan. Dan zul je zien hoe God je daarin zegent. Dat heeft mooie gesprekken tot gevolg. Want we kunnen ervoor kiezen om op mensen af te stappen, maar in werkelijkheid leidt God mensen op onze weg."

John deelt ter illustratie het verhaal van een jongeman uit Zoetermeer. "Hij koos ervoor om in onze evangelisatiebus te blijven hangen. Dat is voor mij het bewijs dat hij was aangeraakt door het Evangelie." Het bijzondere is dat die jongen een paar stoelen verderop zit. Deze jongen, genaamd Arjan, was van plan om naar een housefeest te gaan. "Toen ik de bus zag, dacht ik: 'Daar moet ik heen'," voegt Arjan toe. "Daar ben ik vervolgens de hele avond gebleven. Diezelfde ochtend was ik nog in gebed. Van binnen was ik eigenlijk al op zoek naar God. Toen ik met een groepje naar het housefeest ging, zag ik die bus en dacht ik: 'Daar moet ik zijn'."

"Een klasse voorbeeld," voegt John toe. "Hij heeft God gevonden en nu mag hij zijn weg daarin vinden. Op vrijwillige basis mag hij verder groeien zonder dat wij zeggen: 'Je moet dit of dat doen.' Ik kan hem als evangelist aan zijn oren trekken, maar zo werkt het niet."

Focus op God
"Zelf op pad gaan om mensen te zoeken is een andere vorm van evangeliseren dan tegen God zeggen: 'Wilt U mensen op mijn pad brengen?' Iedere vorm van agressief evangeliseren wijs ik af. Op een kistje staan en roepen: 'Je bent een zondaar', is niet zoals wij dat met Naar House voor ogen hebben. Onze taak is liefdevol met mensen omgaan." Deze opmerking kenmerkt de visie van de stichting. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. "We gaan liever met 4 bussen en goed toegeruste evangelisten aan de slag dan 100 bussen met zoveel mogelijk niet-toegeruste evangelisten."

We confronteren John met de stelling: 'Een evangelist is nooit tevreden en wil altijd meer en meer mensen bereiken.' Hij herkent zich er niet in. "Ik zou de focus veel meer op God leggen. Wat God met ons wil, is een betere houding dan: 'Ik wil meer'. Als je je afstemt op God, zal Hij de juiste mensen op je pad sturen. Als iemand er nog niet klaar voor is om het Evangelie te verspreiden, kan ik praten als Brugman, maar dan heeft het geen uitwerking. Vandaar dat die verbinding met God zo belangrijk is. Evangelisten die gericht zijn op aantallen, hoop ik daarom te kunnen corrigeren," aldus John met een glimlach.

Pratend over de toekomst van Naar House, verwijst John naar een wens van oprichter Gerard Grimbergen. "Hij zou graag in iedere Nederlandse gemeente een evangelisatiebus willen zien. Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar ik wil er niet de focus op leggen. Als dit ook de wens is van God, zal het gebeuren."

Lees artikel op CIP.nl

26-5-2014 Foto's van open dag 24 mei 2014

We kijken terug op een mooie Open Dag en Jubileum van stichting Naar House. Bekijk de foto's.

25-4-2014 Jubileum en opening nieuw kantoor stichting Naar House

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Stichting Naar House bestaat 20 jaar en heeft onlangs een nieuw kantoor op de Vijf Boeken 12A in Nieuwerkerk aan den IJssel betrokken. Op D.V. zaterdag 24 mei zal het kantoor van Naar House officieel geopend worden door oprichter Gerard Grimbergen.

De openingsplechtigheid zal plaats vinden om 13:00 uur. Hierna worden er tot 16 uur verschillende workshops georganiseerd die in gaan op de activiteiten, de organisatie en mensen van Naar House.

Bezoekers kunnen daarnaast het kantoor en één van de vier bussen bezichtigen, er is een informatiestand aanwezig en er zijn vrijwilligers vanuit verschillende onderdelen van de organisatie die uitleg geven over hun werkzaamheden. Ook zal er kinderopvang aanwezig zijn.

De interkerkelijke stichting zet zich al twintig jaar in bij house-evenementen, in uitgaansgebieden en in winkelcentra om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen. Hiernaast wil zij mensen waarschuwen voor de gevaren van (house)muziek en de (house)muziek scene door verspreiding van (video)materiaal, via internet en door het geven van presentaties.

Programma 24 mei
13:00 Welkomstwoord van de voorzitter John Sittrop
13:15 Opening door oprichter Gerard Grimbergen
14:00 Workshop Naar House algemeen
14:30 Workshop over muziekvoorlichting
15:00 Interactieve sessie met bestuur
15:45 Afsluiting met gebed

Voor opgave van workshops kunt u mailen naar marion@naarhouse.nl.