Wie is Jezus?

Is Hij de Zoon van God? Wat is de hemel? Wat heeft God voor mij in petto? Wat als ik niet geloof? Wat zegt God over ...? Vind antwoord op jouw vragen!
Lees meer ..

headerwieisjezus

E-Book 'Jezus, een levende relatie'

Jezus een levende relatie

Inleiding
We hebben in het leven van alle dag allemaal te maken met relaties. Voorbeelden van zulke relaties zijn huwelijksrelaties, gezinsrelaties, zakenrelaties, vriendenrelaties. Het is duidelijk dat jij en ik leven in een wereld vol gebroken relaties. Je zult ongetwijfeld in je naaste omgeving voorbeelden kennen van huwelijks- of gezinsrelaties die stuk zijn gegaan. Wellicht ben je op de hoogte van relaties die onder grote spanning staan en waarbij van relatie eigenlijk geen sprake meer is: ieder gaat zijn eigen weg en het enige wat men probeert is te overleven.

Relatie maakt de mens
Een mens kan pas goed functioneren als hij een relatie heeft met een of meerdere mensen. Het is niet goed dat een mens zijn leven in eenzaamheid doorbrengt. Je bent pas een persoon, als je ook contacten hebt met anderen. Je leert de ander kennen en je leert jezelf kennen. Dat kan verrijkend zijn, maar ook frustrerend. De vraag is: ben jij de norm in een relatie, of is de ander dat?

De norm in de relatie
In de relatievormen die ik hierboven heb opgesomd, ontbreekt de belangrijkste: de relatie met de Heer Jezus en met God. Daarover wil ik het met je hebben. Ik wil graag het belang ervan aantonen. Dat wil ik doen aan de hand van het relatiehandboek bij uitstek: de Bijbel. Door de Bijbel spreekt God tot jou. Dat wil zeggen dat God met jou een relatie wil aangaan. Als God spreekt, verwacht Hij dat jij luistert en dat jij terugpraat. Dan is er sprake van communicatie, verbinding, relatie. Ik wil je aanraden goed ‘te luisteren’ naar wat God te zeggen heeft. Alles wat God zegt, heeft inhoud. Alles wat God zegt, heeft namelijk te maken met de Heer Jezus. Jezus Christus is de norm in de relatie. Van Hem kun je leren hoe je met anderen moet omgaan. Hij wil jou dan wel eerst laten zien hoe Hij met jou wil omgaan. En, echt waar, als je dat hebt gezien, word je daar wel even stil van ...

Lees verder.....