Speciaal voor een gemeenteavond of opening van jongeren of catechisatie avond hebben wij een programma samengesteld wat we in 2 uur kunnen doorlopen met elkaar. Het programma ziet er als volgt uit:

- Naar House, wie zijn wij en wat doen wij?

- Evangeliseren: Waar staat de ander?

- Evangeliseren: Vragen, vragen en nog eens vragen…

- Hoe vertel ik het mijn buurman op een creatieve manier?

U herkent het vast wel uw buurman, vriend of collega waar u regelmatig mee praat maar nog nooit een gesprek over het geloof mee hebt gehad. U wilt het er wel eens over hebben maar weet niet hoe dat aan te pakken. Want ja, in deze tijd over het christelijk geloof beginnen is lang niet altijd even makkelijk. En hoe pak je zoiets dan aan? Wat zeg je dan? Wat doe je dan? En hoe doe je dat op zo’n manier dat het de boodschap aan komt en tegelijkertijd zo luchtig blijft dat de relatie niet gelijk onder druk staat?

Afijn, veel vragen die we vast niet in één avond allemaal volledig met elkaar kunnen beantwoorden. Maar we kunnen er wel over nadenken en met elkaar gesprekken oefenen. Na deze avond gaan we dan in ieder geval anders op pad, wellicht dat we dan bij de eerstvolgende mogelijkheid om over het christelijk geloof te praten er op een andere effectievere manier het gesprek voeren?