Bij Jezus kom je Thuis!

Lees hier meer over Stichting Naar House, het geloof in Jezus en over je muziekkeuze.

Bus

Evangelisatie bij muziekevenementen

"De goddelozen, zegt de Here, hebben geen vrede." (Jes. 49:22)

De Landelijke Evangelisatie Stichting Naar House is een interkerkelijke stichting die in 1993 is begonnen met evangeliseren bij houseparty's. Op dit moment worden er nog steeds evangelisatieacties gehouden bij de grote muziekevenementen (dance, hardstyle, house, hardcore). Naar deze evenementen komen meestal zo'n 1000 tot 40.000 jongeren. Naar House staat met een grote evangelisatiebus dichtbij de ingang van een muziekevenement om jongeren te vertellen over de redding die er is door het bloed van Jezus. Het werk wordt verricht door vrijwilligers.

Materiaal
Bij de meeste grote muziekevenementen worden jongeren als ze naar binnen gaan en naar buiten komen geconfronteerd met het evangelie van Jezus Christus. Dit gebeurt door middel van evangelisatiefolders en lolly's die ze krijgen met teksten eraan zoals: 'God zegt: Stort je hart uit voor Mijn aangezicht'. Zichtbaar voor iedereen staat dichtbij de ingang de bus met daarop teksten als 'Jezus zegt: Bekeert u en gelooft het evangelie.' Jongeren kunnen als ze behoefte hebben aan een gesprekje of gezellig koffie of thee willen drinken de bus in komen waar evangelisten hen op zullen vangen. Na een goed gesprek krijgen de jongeren als ze dat op prijs stellen een Nieuw Testament mee en wat geloofsopbouwende boekjes.

Werkgroepen
Muziekevenementen worden vaak 's nachts gehouden. Omdat een hele nacht erg lang is om te evangeliseren is de nacht verdeeld in twee, soms drie gedeelten van ongeveer 4 uur. Ieder gedeelte van de nacht komt er een werkgroep met minimaal 7 personen. Deze werkgroepen bestaan uit een coördinator en werkgroepleden. De coördinator wordt door Naar House benaderd wanneer er muziekevenementen zijn. Deze informeert zijn werkgroep en komen in een bepaald gedeelte van de nacht evangeliseren. Werkgroepen zijn meestal een aantal evangelisten uit dezelfde regio. Vrijwillgers kunnen zich via het kantoor aanmelden bij een werkgroep.

Gebed
Tijdens de actie is er gebed in een ruimte die daarvoor is ingericht achter in de bus. Naast evangelisten komen er soms mensen speciaal naar de actie om te bidden. Ook wordt natuurlijk voorafgaand aan de actie gebeden en kunnen mensen thuis bidden via de gebedsbrief voor het evangelisatiewerk dat wordt gedaan. Deze brief wordt maandelijks naar vele mensen verzonden en staat vol met actuele dank- en gebedspunten.

Nazorg
Naar House verzorgt de doorverwijzing voor nazorg naar kerken/gemeenten aan jongeren wanneer zij dat op prijs stellen.

Houseparty's afgelopen?
Veel mensen hebben het idee dat de grote housefeesten tot het verleden behoren. Dit is echter niet waar. De house is wel veranderd. In het verleden was de housemuziek meer openlijk satanisch en was het gericht op een bepaald soort publiek. Op dit moment is de house over het algemeen minder satanisch en meer commercieel. Men spreekt daarom meer over danceparty's. Deze party's zijn populair onder de gewone Nederlandse jeugd en worden druk bezocht. Bij deze party's wordt net als bij de bekende hardcoreparty's veel drugs en alcohol gebruikt. Enkele malen per jaar duiken er nog houseparty's op waar nog hardcore en dergelijke wordt gedraaid. Dit leek op zijn retour te zijn maar duikt weer steeds meer op.