Bij Jezus kom je Thuis!

Lees hier meer over Stichting Naar House, het geloof in Jezus en over je muziekkeuze.

17-7-2015 Campagne Renesse

Evangelisatiecampagne

Dit jaar organiseert Stichting Naar House al voor de 10e keer een evangelisatiecampagne in Renesse.

We hebben een prachtige partytent waarop in verschillende talen het evangelie geschreven staat. We serveren gratis koffie, thee en pannenkoeken. Het centrum van Renesse wordt bevolkt door duizenden jongelui. We staan op een strategisch punt; mensen die geld willen pinnen komen langs onze tent. Overdag zoeken we de jongelui op het strand op of op de campings. De hele avond door zien we tientallen jonge mensen rondom de tent. Omdat het vakantie is hebben ze alle tijd. Iedere keer weer staan we versteld van de openheid. Eigenlijk praten wij over dingen waar ze allemaal naar verlangen maar ze durven vaak niet. Ondanks de drukte ontmoeten we veel eenzaamheid, pijn, verdriet en vragen. Er is veel onwetendheid. Velen denken dat dopen, communie en vormsel een garantie voor de hemel zijn. We mogen vaak het evangelie uitleggen en met mensen bidden. Vaak heb je een heel groepje om je heen staan en de gesprekken duren best lang. We mogen vaak afsluiten met een gebed en we ontvangen veel respect en waardering. Enkelen denken er anders over en laten dat weten door krachtig te vloeken. Desondanks gebeuren hier prachtige dingen. We ervaren de kracht van God als we Zijn Woord spreken

U kunt ons helpen!

Om dit te kunnen doen, vragen we om uw steun. U kunt ons op twee manieren helpen:

1. Allereerst willen we u vragen ons te steunen met gebed. De campagne vindt plaats van 17 juli t/m 24 juli.

2. Misschien kunt u zelf niet mee als evangelist, maar wilt u er dan eens over nadenken om ons financieel te steunen!? De evangelisten die op campagne gaan, geven een week van hun eigen vakantie op om te gaan evangeliseren. Nu moeten ze ook nog zelf voor de campagne betalen. Maar eigenlijk hopen we dat als we genoeg financiële hulp krijgen, we de kosten van de campagne kunnen betalen, zodat de evangelisten zelf ook niet nog eens hoeven te betalen, maar dat ze hierin ondersteund kunnen worden. Alle beetjes helpen en zijn meer dan welkom! Het zou dus fijn zijn als u ons wilt steunen met een financiële bijdrage. Dit kunt u doen door naar de website van Naar House te gaan en daar aangeeft dat u ons financieel wilt steunen (graag o.v.v. campagne Renesse 2015) http://www.naarhouse.nl/naar-house/steun-ons-financieel.html

Door uw steun in gebed en financiën helpt u mee om het evangelie onder de jongeren in Renesse te brengen en daar zijn we heel dankbaar voor!

30-6-2014 "Op aantallen gerichte evangelisten corrigeer ik"

Naar House viert 20-jarig bestaan"Op een kistje staan en roepen: 'Je bent een zondaar', is niet zoals wij als Naar House evangelisatie voor ogen hebben. God moet mensen op ons pad brengen. Dat is de focus." Onlangs vierde evangelisatiestichting Naar House haar 20-jarig bestaan. CIP.nl sprak met voorzitter John Sittrop (links op de foto). Hij hecht veel waarde aan kwalitatief evangelisatiewerk. Liever 4 evangelisatiebussen en toegeruste evangelisten, dan 100 bussen en niet-toegeruste evangelisten.

In de 20 jaar dat Naar House bestaat, is de stichting volwassen en stabiel geworden. Een voorbeeld daarvan is een professionelere omgang met de pers, zodat er geen 'spookverhalen' in media verschijnen. Wat is het geheim van het succes van Naar House? "Jezus," antwoordt John resoluut. "Als we de opdracht van Jezus uitvoeren, kan het niet anders dan dat dit uitwerking heeft. Dat merk ik aan de reacties van mensen. Zij worden nieuwsgierig en willen meer weten. Soms kunnen we ze zelfs doorverwijzen. Want een evangelist is iemand anders dan een nazorg-medewerker. Relaties opbouwen vinden wij erg belangrijk."

Geestelijke voorbereiding
Bovendien onderstreept de voorzitter van Naar House het belang van gebed en bijbelstudie voordat op straat het Evangelie wordt verspreid. "Zo zorgen we ervoor dat we geestelijk goed voorbereid op pad gaan. Als je ervoor kiest om te evangeliseren, is er geestelijke strijd aanwezig. Dat is dus geen strijd tussen mensen, maar een strijd in de hemelse gewesten. Die ervaar je als evangelist. Zo ben je geneigd om door allerlei redenen thuis te blijven, maar ik heb in de loop der jaren geleerd om er 'gewoon' op uit te gaan. Dan zul je zien hoe God je daarin zegent. Dat heeft mooie gesprekken tot gevolg. Want we kunnen ervoor kiezen om op mensen af te stappen, maar in werkelijkheid leidt God mensen op onze weg."

John deelt ter illustratie het verhaal van een jongeman uit Zoetermeer. "Hij koos ervoor om in onze evangelisatiebus te blijven hangen. Dat is voor mij het bewijs dat hij was aangeraakt door het Evangelie." Het bijzondere is dat die jongen een paar stoelen verderop zit. Deze jongen, genaamd Arjan, was van plan om naar een housefeest te gaan. "Toen ik de bus zag, dacht ik: 'Daar moet ik heen'," voegt Arjan toe. "Daar ben ik vervolgens de hele avond gebleven. Diezelfde ochtend was ik nog in gebed. Van binnen was ik eigenlijk al op zoek naar God. Toen ik met een groepje naar het housefeest ging, zag ik die bus en dacht ik: 'Daar moet ik zijn'."

"Een klasse voorbeeld," voegt John toe. "Hij heeft God gevonden en nu mag hij zijn weg daarin vinden. Op vrijwillige basis mag hij verder groeien zonder dat wij zeggen: 'Je moet dit of dat doen.' Ik kan hem als evangelist aan zijn oren trekken, maar zo werkt het niet."

Focus op God
"Zelf op pad gaan om mensen te zoeken is een andere vorm van evangeliseren dan tegen God zeggen: 'Wilt U mensen op mijn pad brengen?' Iedere vorm van agressief evangeliseren wijs ik af. Op een kistje staan en roepen: 'Je bent een zondaar', is niet zoals wij dat met Naar House voor ogen hebben. Onze taak is liefdevol met mensen omgaan." Deze opmerking kenmerkt de visie van de stichting. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. "We gaan liever met 4 bussen en goed toegeruste evangelisten aan de slag dan 100 bussen met zoveel mogelijk niet-toegeruste evangelisten."

We confronteren John met de stelling: 'Een evangelist is nooit tevreden en wil altijd meer en meer mensen bereiken.' Hij herkent zich er niet in. "Ik zou de focus veel meer op God leggen. Wat God met ons wil, is een betere houding dan: 'Ik wil meer'. Als je je afstemt op God, zal Hij de juiste mensen op je pad sturen. Als iemand er nog niet klaar voor is om het Evangelie te verspreiden, kan ik praten als Brugman, maar dan heeft het geen uitwerking. Vandaar dat die verbinding met God zo belangrijk is. Evangelisten die gericht zijn op aantallen, hoop ik daarom te kunnen corrigeren," aldus John met een glimlach.

Pratend over de toekomst van Naar House, verwijst John naar een wens van oprichter Gerard Grimbergen. "Hij zou graag in iedere Nederlandse gemeente een evangelisatiebus willen zien. Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar ik wil er niet de focus op leggen. Als dit ook de wens is van God, zal het gebeuren."

Lees artikel op CIP.nl

26-5-2014 Foto's van open dag 24 mei 2014

We kijken terug op een mooie Open Dag en Jubileum van stichting Naar House. Bekijk de foto's.

25-4-2014 Jubileum en opening nieuw kantoor stichting Naar House

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Stichting Naar House bestaat 20 jaar en heeft onlangs een nieuw kantoor op de Vijf Boeken 12A in Nieuwerkerk aan den IJssel betrokken. Op D.V. zaterdag 24 mei zal het kantoor van Naar House officieel geopend worden door oprichter Gerard Grimbergen.

De openingsplechtigheid zal plaats vinden om 13:00 uur. Hierna worden er tot 16 uur verschillende workshops georganiseerd die in gaan op de activiteiten, de organisatie en mensen van Naar House.

Bezoekers kunnen daarnaast het kantoor en één van de vier bussen bezichtigen, er is een informatiestand aanwezig en er zijn vrijwilligers vanuit verschillende onderdelen van de organisatie die uitleg geven over hun werkzaamheden. Ook zal er kinderopvang aanwezig zijn.

De interkerkelijke stichting zet zich al twintig jaar in bij house-evenementen, in uitgaansgebieden en in winkelcentra om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen. Hiernaast wil zij mensen waarschuwen voor de gevaren van (house)muziek en de (house)muziek scene door verspreiding van (video)materiaal, via internet en door het geven van presentaties.

Programma 24 mei
13:00 Welkomstwoord van de voorzitter John Sittrop
13:15 Opening door oprichter Gerard Grimbergen
14:00 Workshop Naar House algemeen
14:30 Workshop over muziekvoorlichting
15:00 Interactieve sessie met bestuur
15:45 Afsluiting met gebed

Voor opgave van workshops kunt u mailen naar marion@naarhouse.nl.

5-9-2013 Verhuizing kantoor

Het kantoor van Stichting Naar House gaat per D.V. 1-1-2014 verhuizen. Hierdoor zullen wij in de maand december minder goed bereikbaar zijn per telefoon en e-mail. Hiervoor onze excuses.

Wij vragen u voor correspondentie en telefoon het nieuwe adres en telefoonnummer te gebruiken.
Voor het overmaken van giften heeft u per 1-1-2014 ook een IBAN-nummer nodig. Ons fax-nummer komt ook te vervallen.

Correspondentieadres
De Vijf Boeken 12A
2911 BL Nieuwerkerk aan den IJssel

Telefoonnummer
085-2738077

Giro 72.32.895
IBAN: NL50INGB0007232895

Gelieve deze informatie te wijzigen in uw administratie.

4-9-2013 Arjan den Heijer Politie is blij met ons

's Nachts leefde hij zich uit op een houseparty en zondagmorgen zat hij braaf in de kerkbank. Na de dienst deed hij een blowtje en een biertje met vrienden uit dezelfde kerk. Nu wil Arjan den Heijer niets liever dan zijn vroegere medefeestgangers redden van de ondergang. Inmiddels evangeliseert hij voor stichting Naar House bij house-events.

"Ik vond het saai in de kerk, dus ging het zoeken in de wereld van drank en drugs. Houseparty's gaven me een kick. Ik stond vooraan bij de boxen. Lekker feesten en uit je dak gaan. De drugs bracht me een trance, gaf een goed gevoel. Als ik thuis kwam, was ik leeg. Ik leefde van weekend naar weekend." Al die tijd gaat Arjan gewoon naar de kerk. "Omdat het moest. En om een beetje bij te komen van de afgelopen nacht. Mijn ouders wisten niets van mijn drugsgebruik. Ik leefde met leugens." Diep van binnen weet Arjan dat hij fout bezig is. "Ik ontweek jeugdleiders en liep bij de party's altijd met een grote boog om de bus van Naar House heen. Als ik werd aangesproken, liep ik gewoon door. Op een keer kregen ze mijn vriend zover om in gesprek te gaan. En wij maar roepen dat hij moest komen."

Geestelijke strijd
Hoewel hij rondloopt met plannen om het geloof vaarwel te zeggen, geeft Arjan zich toch op voor het jongerenkamp van de kerk. "Ik ging mee om te feesten." Tijdens het kamp bidden diverse mensen voor hem, waarna Arjan en zijn neef een goed gesprek krijgen over het geloof. "Ik had nog wel geprobeerd diezelfde neef mee te nemen naar een housefeest, maar hij wilde niet. Dat vond ik maar raar. Tijdens het gesprek kon ik alles wat mij bezighield met hem delen. Hij bad ook voor mij." De volgende dag krijgt Arjan interesse in de bijbelstudie. Vrienden die een blowtje willen roken, wimpelt hij af. Thuisgekomen gaat hij op z'n knieën en ervaart hij Gods liefde.

Een presentatie van Naar House maakt Arjan enthousiast om te gaan evangeliseren bij house-evenementen. "Mijn eerste houseparty was in Zoetermeer, dezelfde waar ik ook voor het eerst ging feesten. Ik kwam m'n oude vrienden weer tegen. Zij moesten wel lachen. Ik heb hen een lolly met bijbeltekst meegegeven, maar ze verder niet echt gesproken." Soms reageren mensen agressief op het team van Naar House, maar over het algemeen valt dat mee, vertelt Arjan. "We voelen ons beschermd door God en ervaren Zijn kracht. Als wij er zijn, is het vaak rustig. Knokpartijen gebeuren meestal nadat wij weg zijn. De politie is blij met ons." Tegenstand merkt Arjan vooral vooraf. "Ik ben dan ontzettend ongemotiveerd en vraag me dan af of ik dit wel moet doen - een geestelijke strijd. Ook daarvoor gaan we in gebed."

Honger
Tijdens het nachtelijk evangelisatiewerk ontmoet Arjan altijd wel mensen die openstaan voor een gesprek. "We bieden zoveel mogelijk bezoekers een lolly aan en vragen hen de tekst erop voor te lezen. Vervolgens vragen we wat ze van die tekst vinden. Soms mogen we met hen bidden. Dan vragen we of God Zijn liefde aan die jongere bekend wil maken en dat hij Hem mag leren kennen. Het zondaarsgebed, waarbij de persoon je naspreekt, bidden we alleen als iemand nuchter is en het oprecht wil."
De vrijwilligers van Naar House proberen de bezoekers niet meteen te veroordelen, maar waarschuwen wel voor de muziek die gedraaid wordt. "Jongeren beweren vaak dat het zingen over de duivel niet echt is. Wij vertellen dat het wel degelijk menens is. Jongeren kennen ons en weten hoe wij over house denken. Toch komen ze ook bewust op ons af voor een gesprek. Ik geloof dat deze mensen diep van binnen honger hebben naar meer. Bij hun vrienden kunnen ze hun verhaal niet kwijt. Wij bieden een luisterend oor. Sommigen zijn helemaal stoned. In de bus proberen we hen wat tot rust te brengen. En we zetten hen thuis of op het station af. Dat hoort er ook bij."

Vreugde
"De liefde van God drijft mij voor dit werk", zegt Arjan. "Housebezoekers proberen de leegte op te vullen met drugs, feesten en duivelse muziek. Zo lopen ze regelrecht de afgrond in. Als wij hen confronteren met het Evangelie, confronteren we hen met de waarheid. Ik merk dat veel jongeren dat laatste wel aanvoelen. Diep van binnen weten ze dat we gelijk hebben. Toch zoeken ze een uitvlucht in drugs en muziek. Ik hoop dat housebezoekers net als ik ontdekken dat je alleen in God vreugde kunt vinden."

bron: www.cip.nl

Voormalig housebezoeker evangeliseert nu bij Naar House

22-4-2013 Naar House in Spuiten en slikken

Het werk van Stichting Naar House wordt in beeld gebracht in het BNN programma 'Spuiten en slikken' in de uitzending van 21 april.

Bekijk het fragment uit de uitzending

25-2-2013 Naar House zoekt 50.000 supporters

Per 21 januari start Landelijke evangelisatiestichting Naar House een grote campagne. ,,Hiermee hopen wij 50.000 supporters bereid te vinden die maandelijks één euro schenken, voor de periode van vijf jaar.’’ Met deze giften kan Naar House haar werk continueren. ,,Als interkerkelijke stichting zetten we ons al twintig jaar in bij house-evenementen, in uitgaansgebieden en in winkelcentra om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen. Hiernaast willen we mensen waarschuwen voor de gevaren van (house)muziek en de (house)muziek scene door verspreiding van (video)materiaal, via internet en door het geven van professionele presentaties, op elke gewenste locatie. Ook verlenen we nazorg en willen we als brug fungeren tussen jong en oud bij onder andere kerken, gemeenten en verenigingen en hen aanmoedigen om samen te werken. Evangeliseren doe je samen!’’ ,,Eén euro per maand lijkt niet veel, maar wél als we 50.000 supporters bereid weten te vinden. Met de giften willen we onder andere ons bussenpark uitbreiden, omdat we geloven dat we op nog meer plaatsen het evangelie mogen en kunnen brengen. U kunt online of thuis een machtigingsformulier invullen, o.v.v. 50.000 supporters. Kijk hiervoor op onze website: www.naarhouse.nl en klik op de rode button: ‘1 euro actie’.’’ Naar House is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor uw giften aftrekbaar zijn.

8-7-2012 Wonderen en getuigenissen in Renesse

Stichting Naar House is van 6 tot 20 juli in Renesse actief in het centrum van Renesse. Er staat een partytent met koffie en informatie materiaal en de vrijwilligers komen in contact met vele jongeren. Er zijn veel vragen onder de jongeren en er wordt ook met regelmaat gebeden voor jongeren.
Hieronder vindt u een aantal filmpjes van wat er gaande is.

Wilt u bidden voor deze campagne?
Mail naar renesse@naarhouse.nl.

24-11-2011 Bart: Eigenlijk was ik al de hele tijd op zoek

Lees het verhaal van Verandering van Bart en bekijk het tv-interview.

"Bij de ingang kreeg ik een paarse flyer over Jezus. Al mijn vrienden gooiden de flyer op de grond en begonnen te schelden. Ik deed de flyer in mijn zak en belde in de week daarop naar de mensen van de Jezus-bus."lees verder