Bij Jezus kom je Thuis!

Lees hier meer over Stichting Naar House, het geloof in Jezus en over je muziekkeuze.

Arjan den Heijer Politie is blij met ons

's Nachts leefde hij zich uit op een houseparty en zondagmorgen zat hij braaf in de kerkbank. Na de dienst deed hij een blowtje en een biertje met vrienden uit dezelfde kerk. Nu wil Arjan den Heijer niets liever dan zijn vroegere medefeestgangers redden van de ondergang. Inmiddels evangeliseert hij voor stichting Naar House bij house-events.

"Ik vond het saai in de kerk, dus ging het zoeken in de wereld van drank en drugs. Houseparty's gaven me een kick. Ik stond vooraan bij de boxen. Lekker feesten en uit je dak gaan. De drugs bracht me een trance, gaf een goed gevoel. Als ik thuis kwam, was ik leeg. Ik leefde van weekend naar weekend." Al die tijd gaat Arjan gewoon naar de kerk. "Omdat het moest. En om een beetje bij te komen van de afgelopen nacht. Mijn ouders wisten niets van mijn drugsgebruik. Ik leefde met leugens." Diep van binnen weet Arjan dat hij fout bezig is. "Ik ontweek jeugdleiders en liep bij de party's altijd met een grote boog om de bus van Naar House heen. Als ik werd aangesproken, liep ik gewoon door. Op een keer kregen ze mijn vriend zover om in gesprek te gaan. En wij maar roepen dat hij moest komen."

Geestelijke strijd
Hoewel hij rondloopt met plannen om het geloof vaarwel te zeggen, geeft Arjan zich toch op voor het jongerenkamp van de kerk. "Ik ging mee om te feesten." Tijdens het kamp bidden diverse mensen voor hem, waarna Arjan en zijn neef een goed gesprek krijgen over het geloof. "Ik had nog wel geprobeerd diezelfde neef mee te nemen naar een housefeest, maar hij wilde niet. Dat vond ik maar raar. Tijdens het gesprek kon ik alles wat mij bezighield met hem delen. Hij bad ook voor mij." De volgende dag krijgt Arjan interesse in de bijbelstudie. Vrienden die een blowtje willen roken, wimpelt hij af. Thuisgekomen gaat hij op z'n knieƫn en ervaart hij Gods liefde.

Een presentatie van Naar House maakt Arjan enthousiast om te gaan evangeliseren bij house-evenementen. "Mijn eerste houseparty was in Zoetermeer, dezelfde waar ik ook voor het eerst ging feesten. Ik kwam m'n oude vrienden weer tegen. Zij moesten wel lachen. Ik heb hen een lolly met bijbeltekst meegegeven, maar ze verder niet echt gesproken." Soms reageren mensen agressief op het team van Naar House, maar over het algemeen valt dat mee, vertelt Arjan. "We voelen ons beschermd door God en ervaren Zijn kracht. Als wij er zijn, is het vaak rustig. Knokpartijen gebeuren meestal nadat wij weg zijn. De politie is blij met ons." Tegenstand merkt Arjan vooral vooraf. "Ik ben dan ontzettend ongemotiveerd en vraag me dan af of ik dit wel moet doen - een geestelijke strijd. Ook daarvoor gaan we in gebed."

Honger
Tijdens het nachtelijk evangelisatiewerk ontmoet Arjan altijd wel mensen die openstaan voor een gesprek. "We bieden zoveel mogelijk bezoekers een lolly aan en vragen hen de tekst erop voor te lezen. Vervolgens vragen we wat ze van die tekst vinden. Soms mogen we met hen bidden. Dan vragen we of God Zijn liefde aan die jongere bekend wil maken en dat hij Hem mag leren kennen. Het zondaarsgebed, waarbij de persoon je naspreekt, bidden we alleen als iemand nuchter is en het oprecht wil."

De vrijwilligers van Naar House proberen de bezoekers niet meteen te veroordelen, maar waarschuwen wel voor de muziek die gedraaid wordt. "Jongeren beweren vaak dat het zingen over de duivel niet echt is. Wij vertellen dat het wel degelijk menens is. Jongeren kennen ons en weten hoe wij over house denken. Toch komen ze ook bewust op ons af voor een gesprek. Ik geloof dat deze mensen diep van binnen honger hebben naar meer. Bij hun vrienden kunnen ze hun verhaal niet kwijt. Wij bieden een luisterend oor. Sommigen zijn helemaal stoned. In de bus proberen we hen wat tot rust te brengen. En we zetten hen thuis of op het station af. Dat hoort er ook bij."

Vreugde
"De liefde van God drijft mij voor dit werk", zegt Arjan. "Housebezoekers proberen de leegte op te vullen met drugs, feesten en duivelse muziek. Zo lopen ze regelrecht de afgrond in. Als wij hen confronteren met het Evangelie, confronteren we hen met de waarheid. Ik merk dat veel jongeren dat laatste wel aanvoelen. Diep van binnen weten ze dat we gelijk hebben. Toch zoeken ze een uitvlucht in drugs en muziek. Ik hoop dat housebezoekers net als ik ontdekken dat je alleen in God vreugde kunt vinden."

Bron: www.cip.nl

Voormalig housebezoeker evangeliseert nu bij Naar House